„Vitralii” – Anul VI, nr. 24 – 2015

Cunoscuta şi consacrata revistă „Vitralii – Lumini şi Umbre”, revistă a veteranilor din Serviciile Române de Informaţii, a ajuns la nr. 24, anul VI, în 2015.
Publicaţia este editată de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din SRI, având ca director pe col. (r.) Filip Teodorescu.
Prestigioasa revistă abordează subiecte de o mare însemnătate şi de o acurateţe istorică deosebită, descriind momente care au schimbat istoria României, într-o documentare de mare clasă profesională.
Acest număr cuprinde interesante şi provocatoare materiale, cum ar fi: „Cine se teme de serviciile secrete înseamnă că are motive” – editorial de col. (r.) Filip Teodorescu, „Curaj şi decenţă” de gen. brigadă (r.) Vasile Mălureanu, „Primul terorist” de col. (r.) Neculae Tudosiu, „Destăinuiri şi atitudini” de col. (r.) Ioan Untaru, „Opoziţia oamenilor de cultură faţă de regimul Ceauşescu – Circumstanţe interne” de gen. bg. (r) Vasile Mălureanu, „Anticomunismul de paradă: o insultă la adresa poporului român” de prof. univ. dr. Cristian Troncotă, „Planuri şi scenarii actuale vizând dezmembrarea României” de dr. Aurel V. David etc., care merită lecturate prin faptul redării de situaţii şi evenimente la care marea majoritate a populaţiei nu a avut şi nu are acces.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5