Vitrinele frigorifice – cum le alegem pe cele mai bune din oferta de echipamente HoReCa

Din gama de echipamente HoReCa nu lipsesc vitrinele frigorifice pentru cofetărie, patiserie, carmangerie sau băuturi, pe care clienții le aleg în funcţie de specificul afacerii și nu numai. Vitrinele frigorifice sunt folosite pentru depozitarea unei game largi de produse, de la carne și lactate până la brânzeturi, gustări reci și dulciuri, dar și alte produse intermediare. Aceste echipamente sunt ideale pentru depozitarea și pentru expunerea produselor într-un mod plăcut și pentru ca acestea să rămână proaspete o  perioadă cât mai lungă de timp.

Vitrinele frigorifice pentru afacerile HoReCa trebuie să se remarce prin designul atractiv, dar și prin dotările de care dispun, dotari care includ rafturi cu lumina LED, panouri cu decor exterior, termometre cu USB, benzi de afişare a preţurilor și lista poate continua.

Citește și: De ce să alegi să conduci un business fast food?

Ce tipuri de vitrine frigorifice există pe piaţă?

Există mai multe tipuri de vitrine frigorifice, în funcţie de utilizarea lor:

·          vitrine pentru lactate și mezeluri, care păstrează produsele la temperaturi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius;

·          vitrine pentru cofetărie, pentru prăjituri, care au temperaturi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius;

·          vitrine pentru patiserie, ideale pentru expunerea produselor de patiserie care au creme în componență;

·          vitrine pentru băuturi răcoritoare sau alcoolice;

·          vitrine pentru carmangerie, folosite pentru carne și preparate din carne, care asigură temperaturi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius.

Cu ce dotări sunt prevăzute vitrinele frigorifice?

În funcție de nevoi, antreprenorii care deţin o afacere de tip magazin alimentar, cafenea sau restaurant pot alege ca vitrina frigorifică sa aibă anumite dotări sau nu. Important este ca alimentele să fie păstrate în cele mai bune condiţii și servite proaspete, pentru a nu interveni probleme nedorite în depozitarea și consumul lor.

Caracteristicile vitrinelor pentru cofetărie pot varia din punct de vedere al suprafeţei de expunere, al rafturilor ajustabile, iluminării interne, programatorului electronic, depozitării frigorifice, uşilor culisante, decoraţiunilor, umidificatorului, posibilităţilor de multiplexare, iar lista poate continua.

Vitrine frigorifice profesionale din oferta de echipamente HoReCa

Nu există o vitrină frigorifică profesională perfectă pentru toate restaurantele sau magazinele, ci o opţiune potrivită pentru anumite nevoi ale antreprenorilor, care are caracteristici conforme cu aşteptările acestora și cu nevoile business-ului.

Așadar, în funcţie de modul de utilizare, în oferta de echipamente HoReCa există următoarele tipuri de vitrine frigorifice:

·          cu servire directă – din care clienţii pot alege fără ajutorul intermediarilor;

·          de tip congelator – folosite pentru produse care au nevoie de o temperatură foarte scăzută;

·          de tip banc – de dimensiuni mai mici, care stau pe tejghea de obicei;

·          de tip dulap frigorific – pentru mezeluri, lactate și legume;

·          congelatoare verticale.

Indiferent de tip, curăţarea vitrinelor frigorifice trebuie făcută regulat, cu produse specifice, pe absolut toate rafturile, pe uşi și pe geamuri, ţinând cont atât de dimensiunea, cât și de dispunerea mărfurilor pe rafturi.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5