Vocea tinerilor bistriţeni se face auzită

In Romania tinerii par sa se implice din ce in ce mai mult in problemele comunitatii din care fac parte. Ei sunt sustinuti in acest scop de numeroase organizatii non-profit care au diverse scopuri legate de afirmarea si promovarea tinerei societati in lumea contemporana. Printre acestea se numara si Forumul Tinerilor din Romania, federația neguvernamentală, apolitică, non-profit, ce reprezintă 155 de organizații de tineret din România.
Federatia si-a fixat si cateva obiective precum:
• stimularea participarii democratice a tinerilor;
• cercetare in domeniul politicilor publice care vizeaza si influenteaza viata tinerilor;
• elaborarea de recomandari cu privire la politicile publice care vizeaza si influenteaza viata tinerilor;
• ocuparea tinerilor pe piata muncii si incluziunea sociala;
In vederea indeplinirii acestora, Forumul Tinerilor din Romania a creat o retea nationala de ambasadori care sa sprijine si sa deruleze activitati in domeniul tineretului.
Pe judetul Bistrita-Nasaud, rolul de ambasador al dialogului structurat cu tinerii o indeplineste Catalin Tobias Pasare, cel care a sustinut la Bistrita al treilea eveniment din cadrul Caravanei Nationale "Raise YOUth Voice-Dialog structurat cu tinerii". Evenimentul a constat intr-o dezbatere la care au participat 40 de tineri, reprezentanti ai diferitelor structuri reprezentative de tineret existente in Bistrita, acestia aratandu-se interesati de aceasta metoda de dialog si de subiectele dezbatute.
Tanarul ambasador se declara multumit de interesul si spiritul de implicare al participantilor:
" <> Sună interesant nu-i asa? Ei bine da, însă responsabilitatile pe care ţi le oferă acest statut sunt si mai interesante. Am început sa ma implic în comunitate încercand sa imi fac auzite problemele pe care le intampin, iar azi, după 2 ani de voluntariat, am ajuns sa facilitez dialogul dintre tineri si factorii decizionali de la nivel local. De-a lungul mandatului meu imi propun sa aduc pe agenda publica problemele din domeniul de tineret si sa sprijin toate demersurile în favoarea soluţionării acestora. Pe parcursul anului 2015 am planificat numeroase activitati de consultare a tinerilor dar si de stimulare a acestora în ceea ce priveşte participarea la viaţa societăţii civile. Consider ca doar prin implicare poţi beneficia de oportunităţile care vizează dezvoltarea personală, profesională si educaţională. Doar alături de tinerii din judeţul nostru o sa putem sa facem paşi si sa dialogam fructuos cu factorii decizionali de la nivel local transmiţând problemele spre nivel naţional iar ulterior la nivel european făcând posibil dialogul structurat."
In urma intalnirii, tinerii au identificat anumite probleme care ii vizeaza, iar pentru solutionarea acestora, in viitor vor inainta toate procesele catre institutiile abilitate sa le solutioneze.
Evenimentul a fost gazduit de Asociatia Impact Bistrita. Multumim in aceeasi masura si Directiei Judetene pentru Sport si Tineret si Consiliului Local al Tinerilor pentru sprijinul logistic in organizarea evenimentului ."
“Toby este un exemplu pentru toti tinerii care se implica in activitatile Asociatiei Impact Bistrita am reusit sa identificam impreuna care este domeniul care il intereseaza, care este cariera pe care doreste s-o urmeze. Azi este si ziua lui de nastere si sunt convinsa ca e multumit de realizarile pe care le-a avut in ultimii 3 ani. Ii doresc sa participe in proiecte tot mai importante la nivel national si international, dar pana atunci sa contiunue sa inspire in 2015, cat mai multi tineri din judetul nostru – Diana Alexandrina Moldovan : Presedinte Asociatia Impact Bistrita
Coordonator junior Departament Relatii Publice: Lavinia-Ancuta Suci

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]