Voluntar din Pasiune. 41 de bistriţeni au finalizat cursurile de la ISU BN

Începute în luna aprilie, modulele teoretice și practice dedicate voluntarilor din cadrul Programului ”Voluntar din Pasiune” s-au finalizat în această lună, iar ieri, 12 iulie a.c., cei 41 voluntari au primit de la inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, domnul colonel dr. ing. Constantin Florea, certificatele care atestă absolvirea acestui Program.

Timp de trei luni, specialiștii unității s-au dedicat în permanență pregătirii viitorilor voluntari, prin module practice și teoretice de prim ajutor, stingerea incendiilor, descarcerare, misiuni pirotehnice, acțiuni de informare preventivă sau umanitare.

Cursanții, majoritatea elevi, dar și oameni calificați în diferite meserii – profesori, ingineri, asistenți medicali, muncitori au ales să își sacrifice timpul liber pentru a acumula cunoștințe noi, extrem de folositoare pentru ei, dar și pentru comunitățile din care fac parte. 

Alături de absolvenții primelor două serii, noii voluntari vor putea încadra echipajele de intervenție ale subunităților inspectoratului, completând efectivele pompierilor militari profesioniști în misiunile specifice unității noastre. În funcție de disponibilitatea fiecăruia, ținând cont că este vorba despre o activitate de voluntariat, dar și în funcție de nevoile unității, misiunile permanente, contracronometru, pentru salvarea vieților oamenilor și animalelor, bunurilor materiale și protecție a mediului înconjurător vor avea un caracter aparte, dat, mai ales, de entuziasmul noilor membri ai echipelor noastre, care așteaptă cu nerăbdare să se implice direct în viața comunităților din care fac parte.

Felicitări, oameni frumoși ! Mulțumim pentru implicarea de care ați dat dovadă până acum! Succes în continuare !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]