Zece operatori economici din domeniul lemnului, sancţionaţi de echipele mixte de control!

Peste 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud,  jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și două ocoale silvice de regim au intensificat acțiunile de verificare pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

"Astfel, ieri, 22 octombrie, forțele de ordine au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice, specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, fiind efectuate controale de specialitate la 11 societăți comerciale care desfășoară activități în domeniu. Totodată, pe raza județului, au fost oprite în trafic, pentru control, 61de autovehicule care transportau material lemnos și au fost legitimate aproape 90 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.365 lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea a 41,21 mc de material lemnos fără documente legale, în valoare de 10.360 de lei. Din totalul sancțiunilor, 10, în valoare de 19.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru nerespectarea Legii 171/2010, celelalte fiind aplicate pentru abateri constatate pe linie rutieră", informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

La activități au participat polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, Rutieră, Transporturi și Investigarea Criminalității Economice.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5