Zece şcoli din judeţ vor beneficia de finanţări europene

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat că nu mai puţin de 10 şcoli ar putea beneficia de fonduri europene pentru investiţii, în urma suplimentării fondurilor europene nerambursabile destinate infrastructurii educaționale.

 „În momentul de faţă suntem în etapa în care depunem, pe economiile făcute pe POS Transport şi POS Mediu -  aproximativ 200 milioane euro -  şi mutate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiecte pentru finalizarea unor investiţii în infrastructura şcolară. Condiţia nenegociabilă şi nediscutabilă a Comisiei Europene a fost proceduri de achiziţie publică în concordanţă cu cele prevăzute pentru fondurile europene.

Din judeţul nostru sunt pe listele acelea, care sunt aprobate, cel puţin zece şcoli printre care şi două investiţii foarte mari, campusul de la CN Liviu Rebreanu şi campusul de la CN Petru Rareş din Beclean. Regret că cele două campusuri de la Lechinţa şi de la Teaca, care erau eligibile, nu au putut intra, pentru că nu întruneau condiţiile. Firmele care lucrau sunt în faliment. O altă condiţie era ca acele contracte să fie în viaţă, valabile”, a precizat preşedintele Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.  

***

În perioada 12 martie – 16 mai vor putea fi depuse noi cereri de finanțare prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa 3, Domeniul Major de intervenție 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Noul apel de proiecte vizează finalizarea investițiilor începute din alte surse de finanțare și care, în prezent, stagnează din lipsă de fonduri.

 

”Începând de miercuri, 12 martie, autorităţile locale pot depune proiecte. Vor fi 30 de zile (prima etapă) în care vom evalua aici, la minister, procedurile de achiziţie folosite la investiţiile respective, pentru a nu exista niciun risc ca, ulterior, la vreun control, să apară posibilitatea nedorită a unor corecţii financiare. Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra în etapa doi - vor aduce toate documentele şi vom semna contractele pentru finanţare. O altă condiţie obligatorie o reprezintă finalizarea investiţiilor până la 31 decembrie 2015.”, a mai precizat Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]