Primarul din Lechința, Romeo Florian, a primit ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni"

Zi de bucurie duhovnicească, în comunitatea ortodoxă din Sângeorzu Nou

Comunitatea parohiei din Sângeorzu Nou din comuna Lechinäa a primit duminică vizita Înaltpreasfințintului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Ierarhul a oficiat, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie în biserica parohială ocrotită de Sfântul Mucenic Gheorghe. Au slujit alături de Înaltpreasfinția Sa mai mulți preoți din zonă și diaconi, în fruntea soborului aflându-se protopopul Becleanului, pr. Doru Zinveliu.

"În cadrul Liturghiei, tânărul teolog Vasile Turi a fost hirotonit diacon, urmând a fi preot a parohiei Sic, iar la finalul slujbei părintele paroh Dănuț Serețan a fost ridicat la rangul de iconom. Primarul din Lechința, Romeo Florian, a primit ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, pentru implicarea în activitatea Bisericii", scrie radiorenaöterea.ro.

În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a amintit de perioada Triodului în care ne aflăm, o perioadă a pocăinței, și i-a îndemnat pe toți cei prezenți la slujbă să urmeze pilda fiului risipitor și să se întoarcă la Dumnezeu Tatăl, care ne așteaptă cu brațele deschise. Sărbătoarea comunității ortodoxe din Sângeorzu Nou s-a încheiat cu o slujbă de sfeștanie la casa parohială, la care s-au desfășurat în ultimul timp ample lucrări de renovare.

"În această frumoasă zi însorita de duminică, am avut plăcerea să fiu prezent la liturghia Arhierească din localitatea Sângeorzu Nou, comuna Lechinta. Slujba oficiată de IPS Andrei împreunü cu un sobor de preoți a fost una cu mare încărcătura sufletească. Felicitări preotului Serețan Dănuț care a primit titlul de Iconom și bunului meu prieten Romeo Florian,primarul Comunei Lechința, care a primit ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni", transmite preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]