Zilele Telciului: 4 noi Cetăţeni de onoare. Voie bună cu Nicoleta Nucă, Nicole Cherry, Talisman, Nicoleta Voica, Ionuț Fulea

Rodica Fercana

Zile de mare sărbătoare în august pentru comuna Telciu concretizate în tabere de vară, în activități culturale specifice „ Zilelor comunei” din 18-19 aug. a.c.
Ziua de sâmbătă a fost o zi superbă, destinată tineretului, cu Nicoleta Nucă, Elvis Romano, Nicole Cherry, Cristina Vlașin și formația Talisman.

O altă zi minunată, a fost duminică cu un amplu program stabilit de Primăria comunei anunțat de către frumoasa telceancă Florina Homei, licențiață în jurnalism. Au cântat Floare Apostol Moldovan, Alex Mărtari, Pricop Alecu Ioan, Ana și Virgil Asoltanei, iar ca invitați speciali: Ovidiu Purdea Someș, Georgiana Lobonț, Nicoleta Voica, Ionuț Fulea și grupul instrumental Codru de România, precum şi ansamblurile folclorice ”Moineşteanca” din Moineşti şi ”Spice Mureșene” din Târgu Mureș”.
Fanfara din Telciu condusă de către Ioan Mureșan face deschiderea programului, încântându-ne cu un concert de cântece; din formație fac parte și adolescenți, inițiați în aceste plăcute instrumente de către inimosul dirijor.
Primarul Sever Mureșan invită pe scenă oficialii județului: vicepresedinții Vasile Puica-fost primar și atașat spiritual de comunitatea telceană, Ioan Țintean, deputatul Ionuţ Simionca au salutat cu bucurie pe telcenii din această frumoasă comună și reprezentanți ai două partide cu relevanță în comună.
Activitatea continuă cu decernarea Diplomelor pentru familii care au 50 de ani de căsătorie.
Primarul Sever Mureșan invită pe scenă pe cei patru telceni : prof. Rodica Fercana Moldovan-scriitor, col. Vasile Ștefănuț, ing. Valeri Toderici-scriitor și Cristian Ganea-fotbalist în Naționala României, care vor primii Diplomele cu Medalii de Cetățieni de onoare ai comunei Telciu și superbe buchete de flori, pentru activități și merite deosebite avute. Scriitorii Rodica Fercana și Valeri Toderici sunt membrii ai Ligii Scriitorilor Români, cu contribuții la Monografia Telciului, autor col.(r) Vasile Tutula.
Aduc mulțumiri primarului Sever Mureșan și Consiliului local al primăriei Telciu pentru acordarea acetei distincții care mă onorează, eu făcând cunoscut telcenilor activitatea mea de scriitor cu cele patru Diplome naționale și alte patru Diplome internaționale. Alături de mine, spiritual, sunt și : Astra Năsăud, Conexiuni Bistrița, Virtus Romana Rediviva Cluj-Napoca.
La finalul eveniemntului un foc de artificii a luminat bolta Telciului !
Vă iubesc, telcenii mei !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]