Ziua Culturii Naționale, la Complexul Muzeal

Pentru a marca Ziua Culturii Naționale, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită luni, 15 ianuarie, de la ora 15.00 la vernisajul expoziției „În căutarea fericirii", semnată Andreea Rus. Evenimentul se va desfășura la Casa Argintarului, din strada Dornei, nr.5.
„Într-un fel sau altul cu toţii suntem în căutarea fericirii. Vârsta, educaţia, contexte de tot felul, istorice, sociale, ne aduc cu faţa spre fericire, visând la aceasta şi atingând-o, din când în când, sau măcar trăind cu iluzia acesteia. Grădina Edenului pare să se îndepărteze de noi din ce în ce mai mult şi să facă loc în contemporaneitate unor stări în care mulţi îşi pierd speranţa sau caută „mici fericiri" la tot pasul. Situaţia în care un om „se simte implicat, angajat", poate deveni o cale spre fericire”, afirmă Andreea Rus. Potrivit istoricului de artă dr. Ana Maria Negoiţă, ”expoziția aduce în discuție diferite forme ale fericirii așa cum aceasta poate fi percepută de fiecare spectator. De fapt elementul principal, în mod paradoxal, nu sunt imaginile ci procesul pe care fiecare lucrare îl deschide. Lucrarea reprezintă un început de drum, de călătorie către camera interioară unde locuiește fericirea. Spectatorul împreună cu artista fac simultan, de fiecare dată, această călătorie spre Edenul interior. Dacă aș da o cheie de citire a expoziției mi-aș imagina fiecare spectator asemenea unui Narcis, obsedat de propria imagine a paradisului, de procesul personal de căutare a fericirii care își vede chipul reflectat în lucrare. Distorisionante, idealizate, reale, imaginative, supra sau subdimensionate toate aceste ipostaze/ chipuri pe care lucrarea le reflectă sunt stadii ale fericirii noastre interioare. "
Andreea Rus este artist plastic, absolvent al UAD Cluj-Napoca, secția pictură și doctor în arte plastice și decorative din 2010. A reprezentat România la diverse expoziții internationale de pictură, bienale, trienale și festivaluri de artă din Italia, Polonia, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Slovacia, India etc. A deschis peste 20 de expoziții personale de pictură în țară și in afara țării și a participat la peste 90 de expoziții colective. În palmaresul artistei se regăsesc numeroase premii pentru pictură obținute la concursuri naționale și internaționale. Mai multe detalii se află pe site-ul personal al artistei www.andreearus.ro .
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]