Ziua Educaţiei. Joaca de-a timpul, la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga

Elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” au marcat Ziua Mondială a Educaţiei, într-un cadru festiv, prin prezentarea proiectului „Joaca de-a timpul”, nominalizat de altfel de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Toţi elevii ciclului gimnazial au fost invitaţi să urmărească prezentarea de final a acestui proiect pus în operă de ei, în coordonarea cadrelor didactice, sub tutela consilierului educativ Simona Lolici.

         În deschiderea evenimentului, directorul Mihai Cosma le-a spus copiilor că pentru „o viaţă sănătoasă, luminoasă şi calmă” aşa cum şi-o doreşte toată lumea, este nevoie de doi factori „educaţia şi liniştea socială”. „Aceşti factori sunt extrem de legaţi unul de altul, nu va fi niciodată linişte socială fără educaţie, aşa cum nu o să putem asigura un sistem de educaţie normal, valoros, eficient fără să existe linişte socială. La această pace socială contribuim toţi cei 21 de milioane de români, fiecare la locul lui, cu activitatea lui, în microgrupul lui. În educaţie, ponderea cade pe familie, numărul unu în educarea copiilor, familie care apoi este susţinută de profesionalismul cadrelor didactice. Astăzi ei sunt în centrul atenţiei, ziua de 5 octombrie fiind desemnată ca Ziua Educaţiei”, a punctat directorul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”.

         De cealaltă parte, directorul adjunct Marinela Săsărman a menţionat că „educaţia de calitate este cheia unei reuşite profesionale” şi că „după cei 7 ani de acasă” cu care pornim în viaţă intervine educaţia de la şcoală, „cu o comoară de cunoştinţe”. „Educaţia ne face oameni, de aceea acasă, la şcoală, în societate educaţie ne urmăreşte şi ne oferă o etichetă. (...) Vă doresc o zi frumoasă, să daţi dovadă de o bună educaţie, să purtaţi cu mândrie pe eticheta voastră Şcoala Gimnazilă „Lucian Blaga” şi încercaţi să lăsaţi în urma voastră etichete frumoase”, le-a spus elevilor directorul adjunct Marinela Săsărman.

         Consilierul educativ Simona Lolici a prezentat cele două proiecte derulate la nivelul şcolii, şi anume „Povestea călătoare”, materializată în cartea „Povestea lui Adrenalină”, unde un capitol aparţine elevilor de la „Lucian Blaga”, dar şi „Joaca de-a timpul”.

         Cel de-al doilea proiect, cuprins în CAEJ 2017, a fost înscris în concursul pentru Gala Educaţiei, la secţiunea „Şcoli gimnaziale mari” – Comunicarea în limba română – deziderat sau necesitate, şi i-a inclus pe toţi elevii din ciclul gimnazial, dar şi două clase de învăţământ primar, propunând ca teme „Vraja versurilor”, „Parada anotimpurilor”, „Condeiul fermecat”, „Timpul în culoare” şi „ABC-ul – dar pentru suflet”. Prof. Simona Lolici i-a premiat pe câştigătorii acestui proiect la nivelul şcolii, mulţumind tuturor elevilor li cadrelor didactice pentru implicare, fapt care a făcut posibilă şi nominalizarea în primele 3 proiecte la nivel judeţean, la această secţiune.

Astfel, premiul I a fost adjudecat de  cls. a VI-a A  prin Andreea Grozav, Andreea Marian şi Jessica Nușfelean; premiul II a revenit  cls. a VII-a C, prin Lorena Pop, Patricia Cojoc, Melisa Hîrlea şi Iulia Tocianiuc, iar premiul III a fost obţinut de cls. a VI-a B prin Iudita Sâdor, Damaris Tomșa, Flaviu Aluaș. Echipa de proiect  a fost  formată din Alina Oros, Simona Lolici, Andra Seserman,              Liliana Balatici, Ionica Trișcaș, Manuela Hapca, Marinela Săsărman, Anisia Drăgan, Aurora Rus, Crina Mureșan. Colaboratori au fost Gabriela Tocianiuc, Maria Clapa, Mirela Rus, Cosmina Albu, Emilia Harja, Dorina Dumitru.

 

 

Comentarii

05/10/17 16:32
Mirela

Ar fi fost frumos si de bun augur pentru scoala sa fie mentionati in articol si numele copiilor care au muncit in cadrul proiectului Povestea calatoare, precum si numele coordonatorului si a colaboratorilor, ca eu, una, ma mandresc cu elevii mei!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5