Ziua Eroilor sărbătorită la Năsăud în Parcul Central

    Ediția a XV-a a Zilelor Orașului Năsăud a debutat cu comemorarea și omagiul adus eroilor neamului. Administrația publică locală, instituțiile militarizate de la nivel județean dar și local, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, grupuri parlamentare  din partea PSD și PNL, reprezentanți ai partidelor politice PSD, PNL, ALDE, reprezentanți ai Despărțământului ASTRA Năsăud și a Ligii Scriitorilor- filiala Năsăud și nu în ultimul rând reprezentanți ai veteranilor de război, au adus un pios omagiu celor trecuți în neființă, eroii neamului.
    Discursul primarului Orașului Năsăud, Mircea Romocea: „Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului [...]  Cred, în acelaşi timp, că trebuie să ne gândim câteva clipe şi la cei care astăzi sunt în misiuni pentru ţară, şi apără, poate chiar cu preţul vieţii lor, cauza unei lumi mai bune, mai tolerante”, a fost urmat de un TE DEUM și depunerea propriu-zisă de coroane la Monumentul Eroilor, pe ritmul Fanfarei din comuna Telciu.
          Au fost prezenţi prefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Pugna, senatorul Ioan Deneş, deputatul Ioan Oltean, şeful ISU – col. dr. Constantin Florea şi lt. col. Mihai Suciu (comandatul Detaşamentului de Pompieri Năsăud), şeful Jandarmeriei Bistriţene – inspector şef Florin Furnea şi lt. col. Radu Cira (comandantul Detaşamentului de Jandarmi Năsăud), comisar şef Lucian Repede –şeful poliţiei Năsăud, directorul Complexului Muzeal - Alexandru Gavrilaş, reprezentanţii şcolilor năsăudene.
    Manifestarea s-a încheiat cu invitația primarului orașului, adresată celor prezenți, de a participa la Gala Folclorului Românesc „De ISPAS la Năsăud”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]