Ziua Mondială a Animalelor, marcată printr-un proiect educaţional

“If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” 

― James Herriot, All Creatures Great and Small

„În 1931, cu prilejul unei convenții a ecologiștilor care a avut loc la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua internațională a animalelor, și ca un omagiu adus Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

   Instituirea Zilei internaționale a animalelor a fost, la acel moment, un mod de a face cunoscută situația speciilor de animale aflate în pericol de dispariție. Cu timpul a devenit ziua în care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate țările lumii, fără a se ține cont de naționalitate, religie, credință sau convingeri politice”, World Animal Day. 

Sunt o profesoară norocoasă. Mereu am fost și mereu o să fiu atâta timp cât conştientizez, eu ca dascăl, valoarea unui copil. Și când spun valoarea unui copil mă refer la valoarea FIECĂRUI copil. Cu răbdare, dăruire, iar cu răbdare și alături de cuvinte alese, oneste, bio-drăgăstoase și cu mare încredere în capacitatea elevilor de a realiza lucruri mărețe, s-a născut primul meu proiect educaţional care a demarat cu „Ziua Mondială a Animalelor”. Încrederea mea în ei a fost pe deplin rasplătită. Elevii „mei” au învățat să colaboreze, și-au împărțit sarcinile și au acceptat noțiunea de „team leader” atâta timp cât egalitatea a fost prezentă, au fost creativi și mi-au depășit orice așteptare. Cred că s-au surprins și pe ei. Au învățat lucruri noi și interesante, s-au amuzat sau au fost uimiți de curiozitățile descoperite, au luptat ca o echipă, s-au prezentat ca „cea mai bună echipă”, și-au susținut animaluțele alese până în ultima secundă de prezentare. Sunt foarte mândră de voi, dragii mei, sper că v-am deschis „apetitul” către descoperirea naturii în toate elementele ei.

De la coloritul cameleonului la dragalășenia unui urs panda, de la legenda românească atribuită liliacului la liniștea vizuală oferită de o bufniță polară, de la poziția impunătoare a unei pantere înspre eleganţa unei păsări Flamingo....vă invit sa spunem un „La mulți ani, la multă hrană și la un adăpost bun, dragi animăluțe!

 

Prof. Lupuți Monica

Școala Gimnazială "Avram Iancu" și Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5