Ziua Mondială SIDA

Ziua Mondială SIDA, celebrată anual pe data de 1 Decembrie, reuneşte oameni din toate părţile lumii cu scopul de a sensibiliza publicul cu privire la fenomenul HIV/SIDA şi de a accentua solidaritatea internaţională în faţa aceastei pandemii. Ziua Mondială SIDA este un prilej pentru partenerii publici şi privaţi, angajaţi în lupta împotriva acestei boli să ridice nivelul de conştientizare şi de cunoştinţe despre statusul actual al pandemiei, precum şi o ocazie de încurajare a progreselor realizate în zona prevenirii transmiterii HIV/SIDA, a tratamentului şi a îngrijirii, atât în ţările cu rată crescută a prevalenţei cât şi în celelalte ţări din lume.

Între anii 2011-2015, tema principală a Zilei Mondială SIDA va fi “Reducerea până la zero: Zero Cazuri noi de Infecţie HIV. Zero Cazuri de Discriminare. Zero decese cauzate de SIDA.” Campania destinată Zilei Mondială SIDA, concentrată pe sintagma “Zero Decese cauzate de SIDA” sugerează, în primul rand, extinderea accesului la tratament pentru toţi cei care au nevoie de el şi în al doilea rand un îndemn adresat guvernelor de a acţiona acum. Este un îndemn la respectarea promisiunilor precum cele din Declaraţia de la Abuja şi un imbold dat guvernelor africane, care sa atingă, cel puţin, ţintele de cheltuieli interne pentru sănătate şi HIV.

In aceasta campanie, Directia de Santate Publica Bistrita-Nasaud v-a desfasura activitati de comunicare si educatie pentru o informare cit mai corecta a tinerei populatii punind accentul pe caile cele mai frecvente de transmitere a virusului HIV si anume, drogurile injectabile si sexul neprotejat. Activitatile incep cu elevii de la Colegiul National “Liviu Rebreanu” si vor continua pina la inceputul lunii februarie cu informari de acelasi tip la alte licee. Campania are si o importanta componenta de testare a celor trecuti de 18 ani chiar la cabinetele medicale ale scolilor precum si a studentilor filialei UBB Cluj-Napoca in masura in care se arata interesati.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5