Ziua Națională a României sărbătorită „în online” de elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Bistrița

Prof. dr. Pop Marius-Nicolae

În fiecare an, Ziua Națională a României, sărbătorită pe data de 1 decembrie, e un prilej de bucurie pentru elevi, deoarece se bucură a o zi liberă, ce poate reprezenta un motiv în plus de a lua parte la activitățile desfășurate cu ocazia acestei zile.
Chiar dacă suntem în plină pandemie, chiar dacă orașul nostru este carantinat, chiar dacă școala este online, activitățile de 1 decembrie nu puteau lipsi din peisaj, mai ales atunci când, deși este un weekend prelungit, elevii iau parte cu drag la aceste activități.
De data aceasta elevii au fost provocați să reacționeze de acasă, pentru a vedea cât interes manifestă pentru ei o astfel de zi, importantă pentru noi, pentru români. Au fost provocați să realizeze un lucru cât de mic, prin care să marcheze acest eveniment important, astfel, fără presiunea din clasă, fiecare a încărcat în spațiul alocat pe classroom, ce a putut confecționa, desena, picta, scrie, documente word, pdf sau power-point.
În acest context au fost confecționate și redate brățări, coliere, cocarde, cercei, hărți ale României în care era pictat tricolorul sau scrisă o poezie, steagul României desenat cu talent pe calculator, informații istorice despre Marea Unire, filmulețe în care se derulau imagini, cântece, power-pointuri cu locuri și orașe reprezentative pentru România, figurine din plastelină, brăduți tricolori, costume populare, jocuri populare românești, semne de carte, steaguri, compuneri sau îndemnuri.
Ziua Națională e a noastră, a tuturor românilor, a celor care simțim românește, a celor care cultivăm spiritul și valorile naționale, a celor care le transmitem mai departe, prin gesturi mari sau mici, a celor care ne amintim de cei care au realizat Marea Unire și a celor care cred în România dodoloață a lui Blaga.

Prof. dr. Pop Marius-Nicolae

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5