România este oriunde dacă o purtăm în suflet!

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de bistriţeni şi în Roquetas de Mar

Comunitatea românească din Roquetas de Mar se pregăteşte de o mare sărbătoare. Pentru că România este în sufletul lor, oriunde s-ar afla, românii şi bistriţenii din Almeria vor cinsti cum se cuvine Ziua Naţională a României.

Evenimentul organizat de Asociaţia Socio-Culturală “Rumanos Almerienses” a fost programat în 2 decembrie, asta pentru ca toţi românii să poată participa, fără a fi îngrădiţi de grijile de zi cu zi.

“Vă aşteptăm într-o atmosfera tradiţională românească, cu spectacol artistic, muzica românească în direct, mâncăruri tradiţionale, cântec joc şi voie bună. Evenimentul se va desfăşura în intervalul orar 11:00-23:00 şi va fi transmis în direct pe internet”, precizează vicepreşedintele Asociaţiei, bistriţeanul Daniel Bâgi.

Manifestările vor cuprinde activităţi artistice şi culturale cu specific românesc, degustare de produse culinare tradiţionale, expoziţii de artizanat, o tombolă pentru toţi participanţii si multe alte surprize. Pe scenă vor urca artişti din comunitatea românească din Roquetas de Mar - Marilena Rigo, Maria Purja, Daniel Someşan, Nicolae Cozan, din comunităţi romaneşti din alte zone ale Spaniei - Constantin Peter, Cristian Prunar, precum şi interpreta Alina Maria Pop din Bistriţa.

„Toate aceste activităţi se organizează cu sprijinul si participarea membrilor asociaţiei noastre si contribuţia lor financiară, fără niciun sprijin sau implicare politică, subvenţie sau susţinere financiară din partea vreunui organism public sau instituţie publică din România sau Spania. Ne bucuram şi de bunăvoinţa unor sponsori şi sprijinul autorităţilor locale.
Nu ne pierdem credinţa şi speranţa că românul şi România vor fi la loc de cinste în lume aşa cum merită, că valorile româneşti sunt elemente fundamentale ale patrimoniului cultural european şi mondial. Revendicăm în acelaşi timp dreptul nostru de a ne menţine identitatea naţionala şi culturală şi chemăm pe toţi cei care simt româneşte să fie mândri că sunt români şi să ni se alăture”, transmite Daniel Bâgi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]