Ziua sufletelor deschise. Elevii din Romuli, la Cluj-Napoca

Prof. Melania- Susana Abodi

O poveste pe care am scris-o și trăit-o atât de frumos împreună!

Credința, tradiția, magia Sărbătorilor de iarnă, personalități, dăruirea copiilor în domeniul artistic sunt doar câteva crezuri care ne-au unit într-o zi aleasă.

            Călătoria noastră a început din împrejurimile comunei Romuli, cu mulltă nerăbdare și curiozitate din partea elevilor și dascălilor. Marea binecuvântare am primit-o de la părintele Calinic Stupinean, la Mănăstirea Nicula, unde glasurile noastre au răsunat în spiritul colindului, unindu-ne în bunătate, bucurie și speranță! La un semn al Părintelui, fețele copiilor s-au luminat, primind câte un dar din partea lui.

            Ajunși în orașul cu ”multe lumini”, Cluj- Napoca, am poposit la Târgul de Crăciun cu bunătăți și căsuțe desprinse ca din povești.

            Ultima destinație a fost la Teatrul Național care a găzduit cea de-a VI-a ediție a Nopții Porților Deschise. Cu înmărmurire și emoție am pășit pe scările cu covor roșu, catifelat, lampadare  cu lumină cristalină, cuvinte și șoapte primitoare... Am ajuns la atelierul de pictură pe globuri, unde copiii s-au exprimat în stil artistic original, primind creația lor prinsă cu un şnur festiv. Am urmărit din lojele tapițate spectacolul cu publicul pe scenă, moment în care, spontan, vrăjiți de arena pe care actorii profesioniști își joacă rolurile, am coborât cu un grup de elevi să luăm parte la atelierul de dans.

            Zâmbetele, licărirea senină din ochii  fiecăruia, micile cadouri pentru cei dragi de acasă au conturat povestea noastră care s-a întâmplat într-o zi în care am sărbătorit unicitate, diversitatea și respectul la adevărata valoare.

            Mulțumesc elevilor și cadrelor didactice, director prof. Narcisa Monița , prof. Maria-ElenTelcean-Mustoiuc a care au susținut această activitate educativă care ne-a îmbogățit sufletește.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]