Zona de la Sens capătă o nouă înfăţişare prin reabilitarea termică a blocurilor!

Primăria Bistriţa implementează nu mai puţin de trei proiecte care vizează îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, finanţate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli de creştere”. În fapt, vorbim despre reabilitarea termică pentru 28 blocuri şi peste 2000 apartamente de pe raza municipiului.

Rezultatele încep deja să se vadă, chiar dacă lucrările nu sunt finalizate. Zona Sens se primeneşte, începe să-şi piardă griul vremurilor trecute. De altfel, blocuri de pe strada Axente Sever, dar şi de pe străzile Mărăşeşti, Gh. Pop de Băseşti, Năsăudului, 1 Decembrie, Octavian Goga, Andrei Mureşanu şi Bulevardul Independenţei sunt cuprinse în proiectul Bistriţa 2, a cărui valoare este de 17,707 milioane lei, din care 60% din cheltuielile eligibile reprezintă fonduri nerambursabile, 20% este cofinanţare de la bugetul local, 20% reprezintă contribuţia proprietarilor.

De altfel, pe lângă aspectul estetic, implementarea unor astfel de proiecte de către autorităţile locale reprezintă şi un ajutor acordat locatarilor pentru facture la încălzire, după cum remarca şi edilul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]