Zorin Diaconescu, ales preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bistriţeni Conexiuni

Doris Cosma

Palatul Culturii Bistriţa a organizat o întâlnire de lucru a Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, care a avut în centru proiectele editoriale ale anului 2018, precum şi evenimentele ce vor avea loc în Anul Centenarului Marii Uniri. Sâmbătă, scriitorii bistriţeni se vor afla la Sărbătoarea Astra din Oraşul Academicienilor – Năsăud, iar după-masă, la Bistriţa, vor fi prezenţi invitaţi de la Satu Mare, amintind aici pe membrii Cenaclului „Cronograf” şi redacţia revistei cu acelaşi nume (Robert Laszlo – directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Loredana Ştirbu, Felician Pop, Vasile Conioşi Mesteşanu), Editura Citadela şi revista „Mărturii culturale” prin Aurel Pop şi traducătoarea Livia Mărcan.
Preşedinte pentru 2018 al Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni” a fost ales criticul Zorin Diaconescu care, împreună cu un colectiv de referenţi format din scriitorii Elena M. Cîmpan, Menuţ Maximinian, Al. C. Miloş, Vasile Jimboreanu, va coordona activitatea literară din cadrul instituţiei manageriată de scriitorul Dorel Cosma. În acest cadru, Zorin Diaconescu a vorbit despre modul în care, cu sprijinul conducerii instituţiei, activitatea literară bistriţeană se va afla la loc de cinste în cadrul Palatului Culturii, un prim proiect ce prinde contur fiind lansarea antologiei româno-turco-engleză, atât la Bistriţa, cât şi la Institutul Cultural din Istanbul, cât şi la Ambasada Turciei în România. Este un proiect amplu ce va face ca numele scriitorilor bistriţeni să fie mult mai cunoscut în acest areal de pe harta lumii, prin colaborarea cu Mesut Senol de la Universitatea din Istanbul.
Managerul instituţiei, dr. Dorel Cosma, a mulţumit pentru întreaga activitate din cei peste 12 ani ai Societăţii „Conexiuni” coordonatorilor acesteia, în frunte cu Alexandru Uiuiu şi Elena M. Cîmpan, reamintind faptul că în tot acest timp, prin cele două reviste - „Conexiuni Magazin” şi „Conexiuni literare”, dar şi prin antologiile şi cările publicate, gruparea s-a dovedit a fi una din cele mai importante, ecourile activităţilor ei ajungând din New York până în Malaezia, din Paris şi Viena până în Singapore.
Mulţimea premiilor obţinute de membrii „Conexiuni” în tot acest timp vine să oglindească calitatea literaturii din această parte a lumii.
Într-un an important pentru istoria României, scriitorii bistriţeni pregătesc, sub coordonarea colectivului de referenţi ai Societăţii „Conexiuni”, surprize plăcute pentru cititori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5