Adăpătoarele pentru animale în perioadele reci de peste an

Despre importanța hidratării se cunosc deja destul de multe. Un stil de viață sănătos este asociat cu un aport suficient de apă adus organismului. Acest lucru este valabil și pentru animale. Astfel, fermierii știu deja că randamentul și producția sunt condiționate de atenția raportată la hrană, hidratare și îngrijire. Când vine în special vorba despre resursele ce provin de la animale, rațiile de hrană, adăpare, acestea trebuie să fie calculate eficient și administrate la intervale de timp atent calculate.

În prezent, fermele trebuie să se conformeze normelor europene și prin urmare sunt necesare recipientele speciale pentru a hrăni și adăpa animalele. Adăpătoarele prezintă specificații diverse și încadrează aspecte cum ar fi: forma, tipul și dimensiunile ce trebuie calculate în funcție de numărul de animale.

La Super Farm Land se regăsesc diverse modele de adăpătoare destinate pentru a fi utilizate atat în fermele mari, cât și pentru gospodăriile restrânse. În cele ce urmează vor fi prezentate mai multe tipologii de adăpătoare ce acoperă o gamă variată de cerințe și necesități.

Adăpătoarele antiîngheț

Modelele de adapatori antiinghet de la Super Farm Land sunt prevăzute cu bilă. Odată cu instalarea anotimului rece, trebuie de avut în vedere temperatura apei. Este recomandat să se evite apa rece și mai cu seamă cea înghețată, pentru ca animalele să nu se îmbolnăvească, dar și să beneficieze de cantitățile ideale pentru o hidratare corespunzătoare.

Adăpătoarele antiîngheț pot menține apa la temperaturi optime chiar și în condițiile neprielnice din timpul iernii când afară sunt -30 de grade.

Adăpătoarele individuale

Adăpătoarele individuale se regăsesc la Super Farm Land în variante diferite de materiale și cu posibilități de montare eficiente. Acestea sunt din fontă sau din plastic și se pot monta pe o bară sau pe perete, fiind prevăzute cu o clapetă. Dimensiunea trebuie aleasă în funcție de numărul de animale din cadrul fermei. Capacitatea adăpătoarelor individuale poate fi de 2 sau 5 litri cu mențiunea că pentru vacile de lapte trebuie ales cu grijă volumul. Aportul de apă trebuie să fie suficient pentru a obține producția dorită.

Adăpătoarele colective

 Acestea sunt utilizate în special în perioada când animalele sunt lăsate la pășunat. În funcție de tipul animalelor, aceste adăpătoare se regăsesc sub diverse forme. Important este să fie asigurat necesarul de apă.

Specialiștii de la Super Farm Land recomandă adăpătoarele din oțel cu nivel constant. Proprietățile oțelului sunt recunoscute. Aceste adăpătoare se curăță ușor și mențin apa curată. Înplus, oțelul este un material rezistent ce nu își schimbă aspectul în timp.

Cablurile antiîngheț – când se folosesc și cum se montează?

Situațiile în care apa îngheață pe conducte chiar dacă sunt prevăzute cu izolație termică implică montarea unui cablu antiinghet.

În acest sens, nu este vorba doar despre conductele care distribuie apa în exterior. Apa poate îngheța pe conducte și în mediile interioare încălzite mai puțin cum ar fi pivnețele, subsolurile sau în acest caz clădirile agricole.

Este indicat a cere sfatul specialiștilor cu privire la tehnicile de montare și în ceea ce privește modelul care urmează să fie achiziționat. În orice caz, atunci când se utilizează un cablu antiîngheţ, conductele trebuie să fie dotate și cu izolație termică.

Cei de la Super Farm Land recomandă cablul antiîngheț cu termostat. Acesta trebuie alimentat la 230 V și menține conducta neînghețată până la -45 de grade. Termostatul integrat declanșează pornirea la 5 grade Celsius și se oprește automat la 13 grade Celsius.

Este demn de menționat faptul că în caz de izolație suplimentară, termostatul nu trebuie să fie acoperit. Mai mult decât atât, cablul antiîngheț nu trebuie să fie montat în locuri unde animalele au acces.

Este recomandat totuși ca cei interesați să apeleze la sfaturile specialiștilor de la Super Farm Land cu privire la rezistența termică necesară și nu numai.

Instalarea cablurilor antiîngheț

Cablurile antiîngheț pot fi montate atât pe țevile de plastic, cât și pe cele de metal. Ca o menţiune, cablurile antiîngheț se pot monta direct pe țevile de metal, în timp ce țevile de plastic trebuie acoperite cu o folie de aluminiu sau cu o bandă adezivă. Cablul antiîngheț poate fi înfășurat în jurul conductei în măsura în care banda adezivă este rulată pe toată conducta. Modelul cablului antiîngheț cu termostat, dar și modele de adăpătoare antiîngheț găsesc cei interesați pe SuperFarmLand.com.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5