Analiza votului pentru alegerile generale. Partidul Verde Bistrița-Năsăud

Partidul Verde filiala Bistrița-Năsăud a participat în 11 decembrie 2016 pentru prima dată la alegerile parlamentare. Am dorit să cunoaștem care este afinitatea bistrițenilor față de problemele de mediu, să vedem de unde plecăm și să punctăm ce avem de făcut în viitor pentru a putea reprezenta acest electorat.

Avem deja rezultate edificatoare în ceea ce privește votul. Pentru Partidul Verde filiala Bistrița-Năsăud aceste rezultate înseamnă 0,5% din total voturi validate. De aici putem trage suficiente concluzii.

Dar înaintea  de toate vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au votat, membrii și simpatizanți, și să le spunem că votul lor înseamnă pentru noi  mai mult decât un loc în Parlament.

Revenind la analiză, trebuie să concluzionăm că mai avem mult de muncit până reușim să atragem resursele umane de care avem nevoie în Partidul Verde pentru a ne face auziți. Problemele legate de mediul și dezvoltare sustenabilă sunt departe de a fi preocupările prioritare ale bistrițenilor. În anii care urmează însă, mediul va juca un rol important (nu neapărat în politica românească) în însăși existența acestei nații și a civilizației pe Terra. Resursele de toate tipurile sunt în scădere, populația și nevoile ei în continuă creștere, schimbările climatice determină dereglări în asigurarea hranei către populație, în timp ce poluarea determină dereglări ale stării de sănătate a fiecărui român. Toate acestea vor duce la scăderea nivelului de trai și obligativitatea identificării soluțiilor economice și politice în vederea menținerii nivelului din prezent. Ar fi păcat ca aceste probleme să nu-și găsească soluții optime și sustenabile, Partidul Verde fiind singurul partid din România preocupat real de temele de mediu (poluare, mobilitate urbană, sănătate, resurse, dezvoltare durabilă).

În acest context, Partidul Verde filiala Bistrița-Năsăud rămâne deschis simpatizanților pentru o construcție politică dedicată mediului natural și urează tuturor Sărbători Fericite!

Ștefan Anbruș – candidat Partidul Verde filiala Bistrița-Năsăud pentru Senatul României

Lucian Moldovan – candidat Partidul Verde filiala Bistrița-Năsăud pentru Camera Deputaților

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5