Ce facem când copilul se plânge de prea multe teme?

Copilul tău se plânge că are prea multe teme și petrece ore întregi rezolvându-le? Ei bine, asta poate să însemne că, într-adevăr, profesorii îi dau celui mic mai mult de lucru decât ar trebui, ori că elevul nu își folosește eficient timpul. În continuare, îți explicăm cum identifici cauza problemei și care sunt soluțiile pe care le poți pune în practică.

Evaluează cum își gestionează copilul timpul

Înainte să mergi la școală pentru a discuta cu profesorii, ajută-l pe cel mic să învețe cum să-și folosească înțelept timpul. Uneori, volumul temelor pentru acasă pare mare din cauză că elevul nu și-a dezvoltat încă abilitatea de a studia eficient. Așadar, este important să îi arăți copilului cum să-și prioritizeze corect sarcinile. Întreabă-l care este data până la care temele trebuie să fie gata și cât timp estimează că va dura rezolvarea acestora. Asigură-te că cel mic alocă suficient timp pentru fiecare temă în parte; sfătuiește-l să înceapă cu cea mai dificilă și să lase materiile preferate la sfârșit. Învață-l cum să împartă un proiect complex în mai multe sarcini la care să lucreze treptat, în fiecare zi, evitând astfel riscul de a petrece o seară întreagă lucrând ore în șir la tema respectivă.

Învață-l să fie organizat

Fie că vorbim despre școală primară, gimnaziu sau liceu, fiecare perioadă vine cu noi provocări. De exemplu, în clasele primare, cel mic învață să-și pregătească ghiozdanul (alege un ghiozdan de calitate pentru elevi), în gimnaziu să se obișnuiască cu un profesor diferit la fiecare materie, iar în liceu să se concentreze pe materiile specifice profilului ales. Organizarea rechizitelor astfel încât acestea să fie ușor de găsit și accesibile este esențială. De aceea, este bine să-i arăți cum să fie organizat și să-și țină lucrurile în ordine pentru a nu pierde timp căutându-le. O altă idee este să-i sugerezi să aibă o agendă în care să-și noteze toate temele pe care la are de făcut.

Discută cu profesorii

Dacă observi că în ciuda faptului că cel mic își gestionează eficient timpul și este organizat, volumul de teme este unul prea mare, inițiază o discuție cu profesorii. Explică-le că elevul petrece ore întregi lucrând la temele pentru acasă, fără a-i rămâne suficient timp liber pentru a se relaxa. Cadrele didactice vor evalua situația și vor lua o decizie în urma analizei. Este foarte posibil ca tu să nu fii singurul părinte care se confruntă cu această problemă. În cazul în care copilul are nevoie de explicații suplimentare pentru a înțelege temele pentru acasă, profesorii vor identifica asta și se vor asigura că cel mic primește suportul necesar.

 Temele pentru acasă sunt o modalitate de învățare și fixare a cunoștințelor predate la școală. Pentru a avea rezultatele dorite, temele trebuie să fie relevante, adaptate vârstelor și competențelor elevilor și discutate, ulterior, la clasă. În cazul în care cel mic se plânge că are prea multe teme, urmează sfaturile de mai sus pentru a găsi soluția optimă.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/sad-learning-school-reading-544730/


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5