Ce înseamnă videochat-ul

Videochat-ul a devenit una dintre cele mai populare meserii din ultima perioadă. Dacă acum zece ani acesta nu era practic deloc cunoscut în România, acum auzim tot mai des de acest job, la care apelează tot mai multe tinere datorită avantajelor foarte mari pe care îl prezintă. Anunţuri pentru angajări video chat Galaţi, Iaşi, Cluj, Suceava sau Bucureşti împânzesc oraşele respective şi nu numai, pe lângă toată reclama care i se face în mediul online.

            În ce constă mai exact, totuşi? Tindem să avem o idee asupra lucrurilor care au loc într-un studio de video chat, însă această idee este una destul de fixistă şi nu neapărat apropiată de adevăr. În primul rând, nu este nevoie să ai corp de fotomodel 90 – 60 – 90 pentru a putea lucra într-un studiu de video chat. Companiile înţeleg că oamenii au gusturi diferite pentru aspectul fizic, aşa că o fată mai plinuţă are şanse la fel de multe ca o fată slăbuţă să fie angajată. Apoi, referitor la activitatea în sine, tindem să ne închipuim tot felul de lucruri, care sunt destul de departe de adevăr. O persoană care lucrează în domeniul video chat-ului nu este forţată să se dezbrace sau sa poarte conversaţii deocheate cu cei care sună. Cerinţa principală a unui model de video chat este să poarte un dialog cu insul care se află la celălalt computer conectat la reţea. Pentru a face asta nu e nevoie să se întâmple lucrurile pe care ni le imaginam cu toţii când am auzit de termenul folosit.

            Tinerele sunt foarte atrase de studiourile de video chat deoarece li se oferă salarii peste medie. Conversaţiile sunt taxate la minut, deci, cu cât o angajată discută mai mult cu cineva, cu atat strânge mai mulţi bani. O tură durează opt ore, deci, veniturile sunt substanţiale. Pe lângă asta, fetele primesc şi diferite bonusuri, de exemplu, la momentul semnării contractului.

            Referitor la ture, tinerele au ocazia să aleagă în care dintre cele trei variante preferă să lucreze, anume dimineaţa, după amiaza sau noaptea. Studiorile de video chat din România nu transmit în ţară, ci în ţări ca Regatul Unit şi Statele Unite, deci anonimatul angajatelor este asigurat. Deoarece foarte mulţi oameni accesează siturile din Statele Unite, majoritatea fetelor aleg să lucreze în timpul turei de noapte. Evident, colaborarea cu astfel de state impune o serie de condiţii, precum cunoaşterea unei limbi străine, de preferabil engleza. În cazul în care o fată doreşte să se angajeze, însă nu cunoaşte nicio limbă străină, multe companii îi oferă cursuri gratuite pentru a învăţa una. Acest lucru prezintă un avantaj foarte mare, în condiţiile în care necunoaşterea unei limbi străine în ziua de astăzi este practic un handicap la angajare.

            Studiurile de video chat au grijă ca persoanele care lucrează acolo să fie mereu aranjate, având specialişti în make-up şi hair-stylisti care se ocupă de ele înainte de fiecare tură pentru a arăta cât mai prezentabil.

În condiţiile în care piaţa de muncă din România nu prezintă foarte multe oferte tentante, video chat-ul este pentru foarte multe tinere o speranţă pentru un viitor mai bun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5