Cristina Iurişniţi: Gata cu ședințele în spatele ușilor închise! Încurajăm cetățenia activă!

Cristina Iurişniţi, membră în Biroul Politic Judeţean al USR BN, critică faptul că administraţiile locale nu au luat toate măsurile pentru a transmite online şedinţele de Consiliu Local sau Consiliu Judeţean.
 
"Se pare că e nevoie de text de lege suplimentar pentru că cel existent din Codul administrativ nu este respectat! Am promis garantarea transparenței și asta facem! Încurajăm cetățenia activă! Deputații USR PLUS Oana Cambera și Filip Havarneanu au depus o propunere de modificare a Codului administrativ, susținută de parlamentarii USR PLUS, prin care facilităm accesul cetățenilor la ședințele consiliilor locale și județene. Propunerea depusă prevede explicit posibilitatea consilierilor de a transmite sau înregistra ședințele de consiliu și de a le pune la dispoziția oamenilor. Astfel, oricare cetățean poate avea acces egal, neîngrădit și transparent la ședințele CL și CJ.
Deși, teoretic, ședintele de consiliu sunt publice, în realitate accesul cetățenilor este de multe ori refuzat sau limitat, fie prin stabilirea unui număr redus de participanți fizic, fie prin interzicerea transmiterii pe internet ori invocarea imposibilității de transmitere ca urmare a lipsei tehnologiei.
Gata cu ședințele în spatele ușilor închise în care se girează combinații și se lucrează în funcție de ordinele dictate de interese meschine!", se arată în mesajul postat pe pagina de facebook.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5