Cum alegi măsura pentru mănușile tale?

Mănușile de protecție au fost gândite pentru a proteja mâinile, dar și pentru a ușura munca în anumite situații. În funcție de producător și de motivul pentru care ai nevoie de acestea, s-ar putea să ai bătăi de cap atunci când vrei să-ți alegi o pereche bună de mănuși.

De ce spunem acest lucru? Pe piață există multe modele de mănuși, pentru diferite domenii sau activități. După ce stabilești pentru ce ai nevoie de ele, trebuie să știi ce măsură este potrivită pentru tine. În aceste sens, ți-am pregătit o listă cu câteva aspecte de care să ții cont în momentul în care îți alegi o pereche de mănuși.

Materialul din care sunt realizate

Materialul este principalul element de care trebuie să ții cont atunci când alegi o pereche de mănuși. Niște mănuși din latex se vor întinde în momentul în care le pui pe mâini, în timp ce un material mai rigid, cum este cazul mănușilor de menaj, va rămâne la fel din punct de vedere al mărimii. De aceea, este posibil ca mărimea pe care o vei lua pentru o pereche de mănuși elastice să fie mult mai mică decât cea care îți trebuie la o pereche de mănuși mai rigide, care trebuie să îți protejeze mâinile în diverse situații.

Scopul utilizării

Așa cum am menționat, este foarte important să alegi mănușile în funcție de activitatea pentru care le vei folosi. De ce este important acest lucru în alegerea mărimii? Ei bine, mănușile de latex nu pot fi folosite în construcții, la fel cum nici cele de menaj nu au ce căuta într-un spital, în mâinile unui medic.

În cazul în care folosești mănușile pentru a curăța grădina sau pentru mici reparații la casă, mănușile nu trebuie să fie prea strânse pe mâini, pentru a le putea da jos imediat în cazul în care nu ai nevoie de ele. În schimb, dacă lucrezi într-un mediu steril sau pregătești un preparat la care ai nevoie de mănuși, acestea trebuie să fie bine întinse pe mâini, pentru a putea lucra așa cum trebuie.

De asemenea, lucrătorii comerciali care au contact cu alimentele proaspete au nevoie de mănuși de polietilenă sau plastic, pe care le folosesc o singură dată, iar acestea trebuie să fie mai largi, pentru a putea fi manevrate ușor.

Mobilitatea pe care o ai

Chiar dacă ai găsit cele mai bune mănuși care la prima vedere par perfecte, mișcă puțin degetele, ca să vezi dacă poți lucra cu ele. Te pot ține sau pot fi mult prea rigide pentru munca pe care o ai de făcut. De asemenea, în cazul în care sunt prea largi, îți vor aluneca de pe mâini în momentul în care vei începe să le miști.

Reține că nu vei avea aceeași mărime la orice tip de mănuși, mai ales dacă acestea vin de la producători diferiți sau sunt confecționate din materiale diferite. Ține cont de material, de scopul pentru care ai nevoie de ele și, nu în ultimul rând, de cât de utile îți sunt.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-container-with-seaweed-2280568/

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5