Cum poți filtra apa de băut?

Dacă încă obișnuiești să consumi apă direct de la robinet, trebuie să știi că nu doar gustul sălciu sau mirosul înțepător de clor sunt singurele probleme. Lipsa unei filtrări corespunzătoare vine la pachet cu o serie de riscuri, care pot avea efecte nedorite pe termen lung. 

 Cancerul de colon sau cel de vezică urinară, problemele cardiovasculare, tulburările gastrointestinale - toate aceste probleme pot avea la bază și consumul zilnic de apă netratată corespunzător. Însă poți face ceva în această privință: filtrarea apei, prin câteva modalități ușor de pus în practica, în confortul propriului tău cămin.  

 Cărbunele este unul dintre cele mai des utilizate elemente în cadrul sistemelor de filtrare a apei, datorită proprietăților sale excelente de absorbție a substanțelor toxice. Utilizarea cărbunelui în structura unui sistem de filtrare pentru apă înlătură eficient diferitele impurități, contribuind la un gust mult mai bun al apei consumate. În lipsa unui astfel de sistem, poți folosi pastile de cărbune activ, înfășurate în prealabil în fâșii de tifon, pe care să le pui într-un rezervor cu apă. 

 Lăsate acolo timp de 12 ore, pastilele vor acționa ca un magnet, absorbind particule ale unor compuși toxici din apă, precum clorul (și derivați ai săi). La finalul celor 12 ore de absorbție, apa din recipientul în care ai lăsat pastilele de cărbune va fi purificată. 

 În cazul în care vrei să renunți la consumul de apă direct de la chiuvetă, poți achiziționa online un filtru pentru filtrarea apei, aparat ce va asigura necesarul de apă potabilă în fiecare zi, fără niciun efort.

 Poți cumpăra un dozator de apă cu sistem de filtrare, care se poate racorda la rețeaua de apă potabilă din locuință, o cană cu sistem de filtrare sau pastile de cărbune, pe care să le folosești de fiecare dată când torni apă într-un pahar.â

 Costurile achiziționării unui sistem de purificare a apei vor fi amortizate în cel mai scurt timp posibil, pentru că nu va mai fi nevoie să cumperi apa deja îmbuteliată, iar calitatea lichidului consumat va fi benefică pentru întregul tău organism. 


Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/clean-clear-cold-drink-416528/

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5