Deputatul Doina Pană: Toate măsurile privind stoparea jafului din pădurile României poartă semnătura PSD!

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, un proiect de lege prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar. S-au înregistrat 316 voturi ''pentru'' şi o abţinere.

Potrivit textelor adoptate, "se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei".

De asemenea, proiectul prevede instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

"Indiferent cât pot să mintă și să defăimeze unii, realitatea este una singură. Toate măsurile privind stoparea jafului din pădurile României poartă semnătura PSD: Radarul Pădurilor, Sistemul 112 pentru transport de lemn, noul Cod silvic, noua Lege a contraventiilor silvice, acordul cu STS pentru dezvoltarea SUMAL, Radar, Inspectorul pădurilor, sistem GPS pt transport de lemn. Pentru toate acestea există dovezi versus minciunile celor de rea credință.

Pe scurt: nici un alt partid n-a luat nicio măsură pentru protecția pădurilor, doar PSD! Și chiar dacă, datorită măsurilor sus mentionate, Romania mai mult importă decât exportă buștean, astăzi, în Parlament, încă o inițiativă marca PSD: interzicerea exportului de buștean pentru 10 ani!", a transmis deputatul Doina Pană, fost ministru al Pădurilor.

Comentarii

27/04/20 10:44
cititor

Doamna Doina... DIMINUAREA FENOMENULUI ... DA ... dar IN NICI UN CAZ STOPAREA LUI !
Pana nu se iau masuri de confiscare si distrugere si a mijloacelor de transport cu tractiune animala... ( carutzele distruse, bagate pe foc si animalele sacrificate ) fenomenul continua, ptr ca astia nu pot fi identificati prin SUMAL-ul instituit si pot merge cu carutza peste orice hotroape pe unde nu se poate circula cu masina ptr control cu politia si jandarmeria ...
Inca nu s-a rezolvat problema inarmarii personalului silvic ( public si privat ) asa cum s-a dispus in Parlament ... si paza se continua cu " bota si cu parii din garduri " ... padurarii nefiind aparati absolut deloc in fata agresorilor .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5