Dificultatea de a verifica documentația unei mașini de ocazie. Ce soluții avem?

Solicitați online un raport cu istoricul mașinii ca să verificați comod, din fotoliul de acasă, documentația unei mașini de ocazie. Aflați din acest text ce informații conține raportul VIN.

Cei mai mulți șoferi care visează la schimbarea mașinii lor cu una de ocazie sau aceia care doresc să cumpere pentru prima dată una second hand au în față o decizie dificilă pentru că nu știu cum să verifice singuri documentația autovehiculului. Acest lucru este necesar pentru a confrunta datele din anunțul de vânzare ori informațiile pe care le oferă direct dealerul auto sau vânzătorul cu realitatea. Prin urmare cumpărătorul are nevoie de un raport neutru, cinstit care să prezintă obiectiv istoricul mașinii la mâna a doua aflată la vânzare.

Vestea bună este că un astfel de raport există, se poate descărca foarte simplu de pe verificareavin.ro și costă foarte puțin. Se numește raport VIN, este generat pe baza seriei unice de caroserie a autoturismului care vă interesează și cuprinde informații despre istoricul mașinii descărcat din diverese baze de date, inclusiv ale poliției.

Un astfel de document vă oferă informații legate de înmatriculările anterioare ale mașinii: țările unde a mai circulat, numărul de proprietari și tipul lor – persoane fizice sau persoane juridice, vă informează cu privire la kilometrii reali – este una din neliniștile majore ale cumpărătorilor de mașini de ocazie: să nu fie modificat kilometrajul de pe bord, de asemenea aflați informații despre reviziile efectuate și data lor.

Cu siguranță vă interesează să știți dacă mașina a fost implicată în accidente și cât de grave au fost. Raportul VIN (acronim pentru Vehicle Identification Number) vă spune aceste lucruri. Mai rar, vehiculul aflat la vânzare nu are documentația de bază în regulă: poate fi chiar furat. Nu puteți risca să cumpărați un autoturism furat, acest raport cu istoricul mașinii va interoga zeci de baze de date ale poliției și, pe baza seriei de șasiu, va identifica rapid autovehiculele furate.

Unii cumpărători doresc să afle pentru ce a fost folosită mașina de ocazie până ce a fost scoasă la vânzare. Ați putea evita acele mașini care au fost conduse pentru taximetrie ori servicii de livrare de marfă pentru că se presupune că au o uzură mai ridicată. Ei bine, tot din raportul VIN puteți afla aceste informații importante înainte de a scoate din buzunar o sumă probabil destul de mare pentru a plăti mașina de ocazie care vă place.

Nu stați pe gânduri, comandați un raport VIN cu istoricul mașinii second hand ca să verificați singuri toate informațiile sale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5