Elevi şi profesori din Spania şi Italia, la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, în cadrul unui proiect Erasmus

prof. Ioana Cira

Școala Gimnazială "Mihai Eminescu” a fost, în perioada 21-25 octombrie, gazda celei de-a doua mobilități din cadrul proiectului Euroland pentru 16 elevi și 5 profesori din cele două țări partenere, Spania și Italia.

Activitățile derulate au constat în vizitarea școlii gazdă, prezentarea orașului cu ajutorul unei hărți ce cuprindea și videoclipuri înregistrate de elevi referitoare la clădirile importante din oraș, scanarea codurilor QR pentru fiecare obiectiv vizitat, participarea la workshop-uri, vizite în afara orașului. Workshop-urile desfășurate de către cei trei parteneri au avut teme diverse: programarea roboților – lego boost, dar și alte modele, roboți ce au fost construiți anterior, într-una din activitățile lunare ale proiectului – pentru a dansa, folosirea rigletelor de calcul pentru a descoperi pătratele perfecte și cuburile perfecte pornind de la tabla înmulțirii, descoperirea unor caracteristici ale corpurilor geometrice prin mânuirea și construirea acestora.

Elevii au participat pentru câteva ore și la activitățile desfășurate la Clubul Copiilor Năsăud. Vizitele au fost menite să surprindă frumusețea  următoarele obiective turistice: Castelul Dracula din Pasul Tihuța și Salina Turda.  Ultima zi a proiectului a constat în formularea concluziilor și înmânarea certificatelor de participare celor implicați în activitățile proiectului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5