Flipchart-ul nu mai este de mult timp un moft, ci o necesitate in orice sala de curs, de sedinta si in cladirile de birouri

Persoanele care au nevoie de un ajutor palpabil pentru a-si exprima ideile mai bine, pentru a da viata proiectelor lor, pentru a ajuta angajatii sau colegii sa se cunoasca mai bine si sa comunice mai usor si mai eficient, cu siguranta ca trebuie sa opteze pentru un flipchart, care ii va scoate din orice incurcatura.

Nicio munca nu poate fi realizata fara sedinte de lucru, fara prezentari, niciun curs nu este prezentat pe intelesul tuturor fara materiale de calitate, iar flipchart-ul este unul dintre acele materiale.

Cum se foloseste flipchart-ul?

Flipchart-ul si-a castigat in timp popularitatea in unitatile de invatamant, apoi in salile de cursuri ale universitatilor, dupa care a acaparat si mediul business, dovedindu-se foarte important in salile de sedinte, precum si in birourile obisnuite. Flipchart-ul este o solutie importanta, adoptata de multe companii, este folosit ca suprafata de scris, dar si de prindere a magnetilor, pentru sedinte, prezentari sau ca avizier.

Exista mai multe tipuri de flipchart-uri in oferta magazinelor online de specialitate, cu specificatiile foarte clar prezentate. Fiecare model de flipchart vine insotit de garantie, iar in unele cazuri garantia poate ajunge pana la 10 ani. Prezentarile, cursurile, intalnirile, orele de instruire vor fi mult mai usoare si mai placute daca sunt acompaniate de un flipchart.

Cum alegi un flipchart bun si cum il intretii?

Alegerea unui flipchart depinde de mai multe caracteristici. In primul rand, conteaza dimensiunile, instrumentele de scris, sistemul de prindere, materialele, accesoriile si functionalitatile. Conteaza foarte mult si intretinerea flipchart-ului, dar si montarea acestuia. Teoretic, un flipchart se monteaza extrem de facil si nu are nevoie de o intretinere speciala, ci doar de folosirea solutiilor de curatare recomandate de specialisti.

In cazul in care flipchart-ul nu este folosit in mod corespunzator, acesta se va deteriora. Este foarte important ca utilizatorii sa nu incurce markerele de scris pe flipchart cu cele permanente, sa nu apeleze la improvizatii si sa nu stearga cu spirt sau cu alte substante care ar putea dauna suprafetei de scris.

Zgarieturile si loviturile sunt aproape fatale pentru un flipchart, deoarece nu pot fi nici acoperite si nici sterse. Umflarea sau valuirea suprafetei flipchart-ului are loc atunci cand suprafata de scris suporta lovituri puternice, care indoaie straturile din care este confectionat.

Principalele motive pentru a alege un flipchart

Flipchart-ul este prezent in aproape toate salile de curs si in foarte multe birouri si este folosit pentru diferite prezentari. Acesta poate fi fix sau mobil, cu accesorii incluse sau nu, ajutand utilizatorii sa isi exprime mult mai bine ideile si sa ii motiveze si pe colegi sa dea dovada de acelasi grad de implicare in proiecte. Informatiile scrise in timpul prezentarilor trebuie sa fie postate pe flipchart pentru a fi vizibile o perioada cat mai mare de timp.

Achizitionarea unui flipchart poate fi o investitie pe cativa ani, fiind ulterior necesara numai achizitionarea de bureti, markere si spray-uri de curatare, de magneti si de alte accesorii care usureaza munca utilizatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5