Ionuţ Simionca (PMP): Voi susţine amendamentele pentru cele 14 localităţi care mi-au transmis proiectele

Liderul filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, va prezenta amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2017, în vederea obţinerii de fonduri pentru 72 de proiecte aparţinând administraţiilor locale din 14 localităţi.
„În această perioadă, am încercat să obţinem de la toţi primarii din judeţ o listă de proiecte. În 5 ianuarie am trimis la toate primăriile din judeţ o invitaţie prin care să-mi trimită toate proiectele pentru care doresc finanţare de la bugetul naţional şi să le transformăm în amendamente, să le prezint în plenul Parlamentului, pentru a fi votate şi a obţine fondurile. Am primit răspuns de la 14 primării, pentru un număr de 72 proiecte. Proiectele sunt la specialiştii noştri de la grup să le găsească sursa de finanţare corectă, pentru că nu putem să mergem să cerem bani fără a spune de unde provin aceşti bani. Săptămâna viitoare se pare că va fi votat bugetul şi o să prezint fiecare amendament şi fiecare proiect să vedem dacă primim finanţare”, a declarat Ionuţ Simionca, în cadrul unei conferinţe de presă.
Deputatul Simionca a precizat că sunt primari care „nu au fost capabili să trimită niciun proiect”. „Oare să nu aibă niciun proiect aceste primării, să aibă toate fondurile necesare pentru dezvoltarea comunităţii? Dau exemplu o singură primărie, Livezile, unde am fost eu personal, am discutat cu secretarul şi m-a asigurat că va trimite aceste proiecte, dar noi încă nu le-am primit”, a mai spus parlamentarul PMP.
Printre localităţile care au transmis proiectele de dezvoltare se numără Zagra (alimentare cu apă, canalizare), Maieru (construire grădiniţă), Ciceu Mihăieşti (canalizare, staţie de epurare), Spermezeu (reabilitare şcoală, grădiniţă), Dumitra (modernizare baze sportive) etc.
„Eu vreu să fiu deputatul oamenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, nu contează culoarea politică, dacă primarul e PSD sau PNL, pentru mine e important ca munca mea să fie în folosul comunităţii. Dacă eu pot să aduc sau să pun umărul la dezvoltarea acestor comunităţi, e un plus şi e munca pe care trebuie s-o fac eu”, a concluzionat Ionuţ Simionca.

Comentarii

28/01/17 07:17
alegator

Pai daca sunteti deputatul ”oamenilor din județul BN” de ce actionati doar pentru 14 primarii?! Daca aveti structuri viabile de partid in fiecare localitate, acestea ar trebui sa cunosca prioritatile si sa va informeze despre proiecte. Prin asta se demonstreaza capacitatae sau incapacitatea administrativa a unui partid. Desigur in cazul dumneavostra partid este prea mult spus! Un partidulet, creat de un fost presedinte despre care majoritatea oamenilor stiu ca a fost capul mafiei, dar este inca in libertate dovada ca mafia a rezistat si renaste! De ce oare?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]