PMP a contestat lista candidaţilor PNL la tribunal

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud au contestat listele de candidaţi PNL, potrivit datelor de pe site-ul Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

         Există două dosare înregistrate duminică, 30 octombrie, la Secţia Civilă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu numerele 2200/112/2016 şi 2201/116/2016, având ca obiect contestaţia la legea electorală, ambele fiind programate în şedinţa de marţi. 

Potrivit Legii 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, admiterea candidaturilor de către biroul electoral de circumscripţie sau de către Biroul Electoral Central, după caz, se face, în termen de 48 de ore de la data depunerii, prin decizie, şi poate fi contestată de către cetăţenii cu drept de vot, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, în termen de cel mult 48 de ore de la data afişării deciziei de acceptare.

Contestaţiile privind deciziile de admitere sau respingere a candidaturilor adoptate de către birourile electorale de circumscripţie se soluţionează în termen de 48 de ore de la înregistrare, de către tribunalul în a cărui rază teritorială se află circumscripţia electorală. Contestaţiile privind deciziile de admitere sau respingere a candidaturilor de către Biroul Electoral Central ori de către biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara României se soluţionează de către Tribunalul Bucureşti. Hotărârea dată se afişează, în mod vizibil, la sediul instanţei care a emis-o.

Împotriva hotărârii date în contestaţie se poate face apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, la instanţa ierarhic superioară. Apelul se soluţionează în termen de 48 de ore de la înregistrare.

Hotărârea pronunţată în apel este definitivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]