Preşedintele CJ, Radu Moldovan: La Năsăud, nu s-a găsit o soluţie pentru varianta ocolitoare

Preşedintele Emil Radu Moldovan, a precizat în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, că proiectanţii nu au putut identifica o soluţie pentru o variantă ocolitoare a oraşului Năsăud, doar cu exproprieri masive, ceea ce ar fi urcat excesiv costurile.

         „De trei ani de zile, împreună cu executivul Primăriei Năsăud, cu domnul primar Romocea şi cu domnul viceprimar Găitan – chiar dl. viceprimar şi-a asumat această responsabilitate -  cu cei de la CNADNR, cu cei care au lucrat la proiectare pentru modernizarea DN 17 C şi DN 17 D, am încercat foarte mult să găsim o variantă ocolitoare pentru oraşul Năsăud. Şi nu am reuşit. Nu am reuşit, cu specialiştii, cu Primăria,să găsim o variantă ocolitoare, dacă tot se lucrează la drum ca să scoatem traficul greu din oraşul Năsăud.  În 2 ani de zile, nu s-a găsit nicio soluţie decât varianta pe care nu o agreează cei de la CNADNR, pe „n” proprietăţi privare, pe nu ştiu unde, cu despăgubiri...”, a declarat preşedintele Moldovan.

         Precizarea a fost făcută în contextul în care consilierul judeţean Robert Sighiartău (PNL) a iniţiat un proiect de hotărâre şi un amendamnet la rectificarea bugetară pentru alocarea unor sume în vedrea eleaborării documentaţiei tehnice pentru piste de biciclişti, pe ruta Salva-Năsăud, completată şi cu Rebrişoara-Năsăud. Pistele de biciclişti ar trebui amenajate pe drumuri naţionale – puţin probabil – iar variantele unor alte trasee ar însemna, la fel, exproprieri!

                                     

Comentarii

08/04/16 20:24
Hottongue

Bine ca s-a putut expropria pentru autostrada Transilvania si nu se poate expropria pentru o nenorocita de centura la Nasaud!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5