Un număr de 13 bistriţeni, reţinuţi pentru trafic de droguri

*tinerii bistriţeni se distrează cu sare de baie şi cannabis

Update:
Potrivit portal.just.ro, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 12 bistriţeni, şi anume Ioniţă-Grigore Butta, Dorin Flaviu Bălăncan, Cristi Alin Timiş, Florin Adrian Morariu, Cristinel Suciu, Dumitru Florin Miron, Mihai Eduard Dumitrean, Vasile Ordace, Florin Hurdugaciu, Anton Chinzerschi, Ovidiu Marius Gagea şi Vasile Maxim Cărbune.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de 13 bistriţeni, învinuiţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, şi mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, anunţă Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.
Totuşi, la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud se efectuează cercetări în baza delegărilor procurorilor din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud faţă de 23 de persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 41 ani,.
„Aceştia comercializau tinerilor din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud, precum şi din localităţile învecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private, drogurile de risc cannabis şi rezină de cannabis cu sume cuprinse între 50-70 lei gramul şi drogul de mare risc mefedronă sau „sare de baie” cu suma de 100 lei gramul. Drogurile erau procurate din Spania (cannabisul şi rezina de cannabis) şi din Ungaria (mefedrona), fiind trimise disimulate în colete sau pachete prin intermediul unor firme de transport persoane şi coletărie, sau aduse personal de către traficanţi cu mijloace auto sau cu trenul”, se arată în comunicatul SCCO Bistzriţa-Năsăud.
Luni, poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, alături de colegi din Cluj-Napoca, Maramureş, Sălaj, cu sprijinul S.O.S. Cluj-Napoca – Biroul Prinderi în Flagrant, S.R.I. Bistriţa-Năsăud, S.J.I.P.I Bistriţa-Năsăud, I.P.J. Bistriţa-Năsăud şi I.J.J. Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au efectuat o acţiune cu efective mărite în vederea documentării activităţii infracţionale a suspecţilor.
Astfel, au fost realizate de către poliţişti un număr de 26 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi au fost puse în executare 44 mandate de aducere. În urma audierilor, 13 persoane au fost reţinute, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de Legea 143/2000.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5