4 ani de la înființarea subunității de intervenție din Sîngeorz - Băi

Ziua de 15 Septembrie are o semnificație specială pentru cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița - Năsăud: aniversarea a patru de ani de la înființarea subunității din orașul Sîngeorz Băi, a treia Gardă de Intervenție din componența Secției de Pompieri Năsăud, după cele de la Beclean, respectiv Năsăud. Este un moment deosebit și un motiv în plus să ne reamintim de cei care s-au pus în slujba semenilor întreaga lor pricepere.
Nu este pentru prima dată când comunitatea sângeorzeană interacționează cu echipaje specializate în domeniul situațiilor de urgență pentru că tot aici a fost operaționalizat primul echipaj SMURD de prim ajutor din județul Bistrița Năsăud, în data de 3 noiembrie 2008.
Subunitatea a fost înfiinţată cu sprijinul Primăriei Sîngeorz – Băi care a pus la dispoziţie sediul în care funcţionează şi astăzi garda de intervenție şi a acordat sprijin la amenajarea acesteia.
Primul comandant gărzii de intervenție a fost sublocotenent Gabor Ciprian, actualmente locotenent, în perioada 15.09.2011 – 09.01.2013, iar din 9 ianuarie 2013 și până în prezent, comanda este asigurată de lt. Ott Nistor Ioan.
Subunitatea are în dotare două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospecială tip B2 - SMURD de prim ajutor, modul de descarcerare, barcă, motopompe și alte accesorii de primă intervenție şi pot îndeplinii cu succes majoritatea misiunilor inspectoratului.
În cei patru de ani de activitate, pompierii militari din această gardă de intervenție au executat peste 5000 de misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, stingere a incendiilor, salvare persoane, animale şi alte misiuni specifice ca urmare a situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice, fiind un sprijin real pentru comunităţile din zonă. La acestea se adaugă cele aproximativ 2000 de intervenții de acordarea asistenței medicale prespitalicești executate din 2008 și până la operaționalizarea gărzii de intervenție.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]