4 Componente ale masinii tale care necesita o atentie mai sporita

        Autoturismele sunt cele care au schimbat semnificativ modul in care avem posibilitatea de a ne deplasa in prezent, avand in vedere ca ne sunt mereu la indemana si ne ofera tot confortul de care avem nevoie. Aceste este probabil si unul dintre motivele pentru care acordam in general o atentie destul de mare propriilor masini, mai ales ca ele presupun totusi si o investitie pe care nu ne permitem sa o facem in fiecare an. Buna functioanre a unui autoturism este strans legata de atentia pe care le-o acordam, dar si de stilul de condus pe care il adoptam. Cel mai probabil insa, aceste lucruri nu mai vin ca o noutate pentru niciun sofer care pune deja pret pe propria masina. Mai inainte de toate, este important de avut in vedere faptul ca orice automobil, indiferent de marca, este conceput dintre gama larga de componente cu o durata de viata limitata. Singurul lucru pe care il putem face este acela de a ne asigur ca acordam toata atentia cuvenita propriilor masini si ca adaptam intotdeauna stilul de condus.

            Indiferent de calitatea pieselor auto (aspect care are totusi un impact major asupra duratei de viata a unei piese), in cele din urma vom fi mereu pusi in situatia de a inlocui anumite piese cu unele noi, principala cauza fiind desigur uzura. Anumite componente ale masinii insa sunt mult mai predispuse uzurii, fapt pentru care necesita o atentie mult mai sporita, avand in vedere ca pot ceda exact in acele momente in care ne asteptam cel mai putin. Iata asadar cateva dintre acele componente carora este recomandat sa le acorzi o atentie mai deosebita!

            Bateria auto.

            Fiind una dintre componentele de baza ale oricarei masini, bateria auto este in mod constant supusa uzurii, mai ales daca exista si diferiti consumatori auxiliari. In general, specialistii recomanda inlocuirea bateriei odata la 2-3 ani, insa daca aceasta da semne de epuizare mult mai devreme, cel mai probabil, solutia optima este aceea de a inlocui bateria auto cu una noua. Asigura-te insa ca este vorba despre o epuizare a acesteia si nu de un alt soi de defectiunie.

            Placutele de frana.

            Sistemul de franare al masinii este de asemenea supus in mod constant uzurii, motiv pentru care nu este de mirare ca periodic placutele de frana necesita inlocuire. Dat fiind faptul ca acestea au o legatura directa cu siguranta, este esential ca periodic sa te asiguri ca starea acestora este mereu una buna. Gratie faptului ca mediul online ne intampina cu o gama foarte larga de piese auto performante, gasirea unui set de placute de frana potrivite nu ar trebui sa pun mari probleme.

            Furtunurile si conductele de cauciuc.

            Printre componentele predispuse sa cedeze primele se numara si furtunurile si conductele de cauciuc avand in vedere ca acestea sunt si ele supuse in mod regulat uzurii. In general, cele pentru aerul conditionat, servodirectie sau radiator sunt cele predispuse sa cedeze primele. Problemele aparute la nivelul acestora sunt in general mai greu de depistat, motiv pentru care este recomandat sa apelezi la un service pentru a identifica cat mai specific problema.

            Kit-ul de distributie.

            O alta componenta supusa in mod constant uzurii este kit-ul de distributie, care in genral se inlocuieste odata la 90.000 km sau la o medie de utilizare a masinii de 5 ani. In cazul modelelor cu distributie pe lant, inlocuirea se face chiar si la 180.00 km. Scopul pentru care se face inlocuirea este acela de a preveni ruperea curelei, care la randul ei poate genera defectiuni majore si costisitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5