Cum avem grija de masini: Lucruri simple care te pot ajuta sa prelungesti durata de viata a componentelor masinii tale

        Investitiile in masini am putea spune ca reprezinta un lucru mai mult decat necesar daca avem in vedere modul in care stilul de viata modern se desfasoara. Mai exact, in mod constant suntem pusi in situatia de a alerga dintr-o parte intr-alta, cat mai eficient posibil, astfel incat sa putem duce la bun sfarsit numeroase task-uri zilnice. Intr-un asemenea context, nu este absolut deloc de mirare faptul ca in prezent depindem de masini mai mult ca niciodata. O masina este adesea privita ca o investitie facuta, fie pe termen mediu, fie pe unul lung, motiv pentru care, fiecare dintre noi cautam solutii care mai de care mai simple si mai eficiente prin care sa avem grija de propriile masini.

            Inainte de a discuta despre lucrurile pe care putem sa le facem pentru a prelungi durata de viata a propriilor masini, este esential sa avem in vedere faptul ca multe dintre componentele acesteia sunt supuse in mod constant uzurii. Acest lucru inseamnca ca mai deveme sau mai tarziu, cateva dintre acestea vor ceda, in ciuda eforturilor noastre de a le mentine vreme cat mai indelungata, perfect functionale. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi simple de care poti tine cont, atunci cand iti doresti sa te bucuri mai multa vreme de masina ta.

            Inlocuieste la timp piesele auto uzate.

            Unul dintre lucrurile recomandate este acela de a te asigura ca inlocuiesti intotdeauna in timp util acele piese auto ce prezinta semne de uzura (fizica sau functionala). Indiferent ca este vorba despre placutele de frana, rulmentii auto, filtru de particule, anvelope sau orice alta componenta a masinii, este absolut esential sa le inlocuiesti mereu la timp. Neinlocuirea acestora atunci cand este necesar, poate avea ca si rezultat defectiuni majore la alte componente importante, a caror remediere este complicata si costisitoare.

            Adopta un stil de condus defensiv.

            Cu totii calcam pedala de acceleratie mai mult decat este necesar uneori sau adoptam un stil de condus mai sportiv pentru a testa performantele masinii, insa este esential ca acesta sa nu devina o caracteristica a noastra, ca si conducatori auto. Adoptarea unui stil de condus preventiv vine la pachet cu o multime de avantaje, la care de putine ori ne gandim atunci cand suntem la volan. Printre acestea se numara: prelungirea duratei de viata a componentelor masinii, posibilitatea de a evita mult mai bine anumite situatii periculoase in trafic, dar este totodata si un mod responsabil de a avea grija de noi, de cei dragi si de toti ceilalti participanti la trafic. 

            Asigura-te ca igienizezi masina interior/exterior in mod regulat.

            O alta modalitate prin care poti avea grija de masina ta este desigur si prin a te asigura ca o igienizezi in mod regulat. Este deja un lucru bine stiut faptul ca murdaria scurteaza durata de viata a  componentelor masinii, indiferent daca este vorba despre interior sau exterior. Daca o vei ingriji in mod corespunzator, cu certitutdine te vei putea bucura de buna functionare a masinii pentru vreme indelungata. Avand in vedere ca in prezent avem la indemana atat de multe solutii prin care putem igieniza in mod corespunzator masinile, nu ar trebui sa recurgem niciodata la diferite scuze pentru a nu face acest lucru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5