ADI “Turism în Bistriţa-Năsăud” va contracta un studiu de fezabilitate pentru un domeniu schiabil pe Valea Bârgăului

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistriţa-Năsăud” îşi propune să contracteze un studiu de fezabilitate privind domeniul schiabil pe Valea Bârgăului, valoarea acestei documentaţii fiind de maximum 162. 440 lei, echivalentul a aproape 30.000 euro.

În acest sens, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va constribui cu suma de 20. 305 lei (cu TVA), proiectul fiind supus dezbaterii în şedinţa ordinară de miercuri.

Din ADI „Turism în Bistriţa-Năsăud” fac parte Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi comunele Bistriţa Bârgăului, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Livezile, Josenii Bârgăului, Cetate şi Dumitriţa.

***
La finele anului trecut, a fost elaborat un studiu de oportunitate şi prefezabilitate cu privire la priorităţile investiţionale din domeniul turismului pe Valea Bârgăului.

În ceea ce priveşte domeniul schiabil se vorbea de Munţii Călimani, zona Bistricioru, cu 13.8 km de pârtii de schi. Deservirea ar urma să se facă pe 7 instalaţii de transport pe cablu (telegondolă, 3 telescaune şi 3 teleschiuri). Normal, trebuie realizat un sistem pentru zăpada artificială. De asemenea, vor fi realizate sisteme complementare precum zonă de parcare, restaurant, punct de prim ajutor, punct salvamont, grupuri sanitare, snow park, apreschi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5