Alexandra Alexa şi Leontina Cozonac, fetele de 10 ce îmbracă haina militară! Rodnencele în topul admiterii la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

An de an, cel puţin câte doi absolvenţi ai clasei a VIII-a de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna se îndreaptă spre liceele militare. Anul acesta avem două fete de 10 pe linie, absolvente ale şcolii, care după admiterea de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc (admitere mult mai grea decât testarea naţională) se află în topul cu cele mai mari note.
Astfel, Alexandra Alexa, cu 9,81 (9,92 – Evaluare Naţională, 10 – media V-VIII şi 9,70 – test grilă) şi Leontina-Ancuţa Cozonac cu 9,64 (9,85 – Evaluare Naţională, 10 – media V-VIII, 9,40 – test grilă) au făcut cinste prin reuşita de a intra la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cu medii foarte bune nu doar şcolii, ci întregii comunităţi din Rodna.
Alexandra Alexa a terminat cu media generală 10, fiind un copil de olimpiadă, atât la română, cât şi la matematică, şi provenind dintr-o familie în care mama este medic şi tatăl agent economic. A fost una dintre fetele cu care şcoala s-a mândrit în toţi aceşti ani, iar rezultatele îşi spun cuvântul şi la admiterea de la liceu.
A doua fată care a preferat să dea examen pentru a îmbrăca haina militară şi nu doar să bifeze licee şi să fie repartizată de un calculator este Leontina Cozonac, care a terminat cu media generală 10 şcoala şi care este, la rândul ei, un copil extraordinar, cu o poveste de viaţă aparte. Tinuţa nu a apucat să-şi cunoască tatăl, care a trecut pragul veşniciei în momentul în care mama ei era însărcinată. A crescut însă alături de fratele ei, Leontin, cu dragostea mamei, care i-a învăţat să fie oameni în viaţă şi, iată, după ce Leontin a urmat Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc, fiind acum în anul II la Academia Militară din Sibiu, sora lui îi calcă pe urme, spre bucuria mamei şi, cu siguranţă, şi a tatălui, care de acolo, de Sus, i-a ocrotit pe tot acest drum. „Nu putem decât să fim mândri cu asemenea elevi şi să îi felicităm atât pe ei, cât şi întregul colectiv de cadre didactice, împreună demonstrând că educaţia poate fi aşezată la loc de cinste şi într-o şcoală din mediul rural. Rezultatele deosebite la învăţătură ne fac să fim încrezători în viitorul de mâine şi de aceea încercăm să implementăm proiecte care să asigure cele mai bune condiţii pentru un învăţământ la standarde europene. Felicitări copii şi mult succes în viaţă”, este mesajul transmis de Vali Ganea, directorul liceului „Florian Porcius” Rodna.
Şi mai felicităm şi faptul că nu se sfiesc să îmbrace portul străbunilor ! Bravo, felelor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5