“Istorie” în comuna Mărişelu

Asfaltare, drum comunal Bârla – Sântioana

Edilii comunei Mărişelu, harnici, ambiţioşi şi cu multă iniţiativă, conduşi de un primar destoinic, Someşan Toma, au realizat “istorie pentru comuna Mărişelu şi satul Sântioana” prin declanşarea asfaltării efective a drumului comunal în data de 05.11.2008, pe o lungime de 2000 metri, cu un asfalt de calitate, turnându-se primul strat, urmând să fie finalizată lucrarea prin compactarea stratului de uzură al asfaltului.

Firma care a câştigat licitaţia şi care finalizează lucrarea printr-o asfaltare de calitate, SC Petrom Construct SRL Bistriţa, a reuşit să pregătească “patul” pentru asfalt impecabil, această parte pregătitoare fiind executată conform standardelor prevăzute în Caietul de sarcini şi acest lucru înseamnă fluidizarea circulaţiei, nivel de trai apropiat de cel al oraşelor, standarde europene şi, nu în ultimul rând, bucurie imensă în rândul cetăţenilor din Sântioana.

De menţionat faptul că în prealabil au fost executate şi trotuare printr-un proiect separat, de către aceeaşi firmă, iar şanţurile betonate au fost cuprinse în proiectul de modernizare drum comunal Bârla – Sântioana.

Primarul comunei şi-a exprimat gândurile privind această importantă lucrare, exprimându-şi bucuria pentru calitatea lucrărilor care este foarte bună, asfaltarea pornind din centrul satului, a fost avizată pentru turnarea stratului de asfalt de către Comisia de specialitate din cadrul Inspectoratului de Construcţii şi celelalte foruri judeţene şi locale, membrii ai comisiei.

Costurile acestei necesare şi superbe modernizări se ridică la valoarea de 1,4 milioane lei, iar conducerea Primăriei Mărişelu mulţumeşte pentru sprijinul deosebit în accesarea fondurilor pentru această lucrare pe care l-a avut deputatul Ioan Turc.

Primarul comunei a fost sprijinit în această activitate de toţi consilierii locali, în special de cei din Sântioana, ieşind în relief Ioan Drăguş, iar diferenţa de lungime a drumului comunal asfaltată în prima zi se va finaliza în perioada imediat următoare.

Este necesar să amintim că la recepţionarea trotuarului, comisia Primăriei Mărişelu, împreună cu cei care au realizat acest obiectiv, în valoare de 295.000 lei, s-au arătat mulţumiţi de calitatea execuţiei şi timpul în care a fost realizat.

La acest deosebit eveniment, realizat numai în folosul cetăţenilor, pentru creşterea gradului de confort, au fost prezenţi şi viceprimarul comunei Iuliu Ogneanu, funcţionarul Primăriei – Alexandru Pop şi numeroşi cetăţeni, care şi-au exprimat satisfacţia şi mulţumirile pentru această “lucrare care nu credea că se va realiza vreodată şi va povesti în lumea de dincolo ceea ce se întâmplă la Sântioana”, a precizat unul din locuitori.

Un lucru admirabil, care merită toată lauda pentru Primăria Mărişelu, şi sperăm să fie un exemplu pentru celelalte localităţi de accesare şi realizare de asemenea obiective.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5