Aurel Bîrta va păstori credincioşii din Valea Mare. Tânărul diacon va fi hirotonit preot de Rusalii

Hirotonit întru diacon duminică, în cadrul Liturghiei săvârşită de Preasfinţitul Benedict Bistriţeanul la Biserica Coroana din Bistriţa, tânărul teolog Aurel Bîrta va fi hirotonit preot a treia zi de Rusalii de către Mitropolitul Andrei, în cadrul Sfintei Liturghii de la Soporul de Câmpie.
După cum ne declară părintele Paul Gavriloaie, secretarul Protopopiatului Năsăud, Aurel Bîrta va primi simbolic cheile şi încredinţarea sufletului credincioşilor în prima lui parohie, la Valea Mare.
Originar din Anieş, Aurel ( Relu) Bîrta a studiat Seminarul, iar mai apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Actualmente este profesor de religie la Sângeorz Băi. Bucurie şi pentru familia lui, oameni deosebiţi ce şi-au crescut copii cu respect pentru semeni. Fratele lui, Anton ( Toni), a studiat absolvit Facultatea de Litere -UBB şi este profesor de franceză şi română la liceul de Maieru.
Împreună cu preoteasa Florina Bîrta, originară din comuna Şanţ, absolventă a Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune a UBB Cluj, economist la Frasinul, părintele este aşteptat cu mare drag de către credincioşii din Valea Mare, oameni care ştiu să respecte familia preotului, cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste pentru aproapele.
Să-i urmă viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5