Vrednic este ! De Rusalii, mitropolitul Andrei l-a hirotonit întru preot pe Aurel Bîrta. Tânărul va păstori credincioşii din Valea Mare

În a doua zi de Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit și a predicat la Mănăstirea „Sfânta Treime” din localitatea Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul hramului. Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Turda, preotul Alexandru Rus, starețul mănăstirii, arhimandritul Ilie Hanuschi, precum și alți preoți invitați. În cadrul slujbei ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Aurel Bîrta, pe seama Parohiei Valea Mare, Protopopiatul Năsăud. Cu o săptămână înainte Aurel Bîrta a fost hirotonit întru diacon de Preasfinţitul Benedict Bistriţeanul la Biserica Coroana din Bistriţa. Aurel Bîrta va primi simbolic cheile şi încredinţarea sufletului credincioşilor în prima lui parohie, la Valea Mare. Originar din Anieş, Aurel ( Relu) Bîrta a studiat Seminarul, iar mai apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Actualmente este profesor de religie la Sângeorz Băi. Bucurie şi pentru familia lui, oameni deosebiţi ce şi-au crescut copii cu respect pentru semeni. Fratele lui, Anton ( Toni), a studiat absolvit Facultatea de Litere -UBB şi este profesor de franceză şi română la liceul de Maieru.
Împreună cu preoteasa Florina Bîrta, originară din comuna Şanţ, absolventă a Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune a UBB Cluj, economist la Frasinul, părintele este aşteptat cu mare drag de către credincioşii din Valea Mare, oameni care ştiu să respecte familia preotului, cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste pentru aproapele.
Să-i urăm viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.
Tot acum, Părintele Mitropolit Andrei a instalat noul stareț al așezământului monahal, pe arhimandritul Ilie Hanuschi, cel care în ultimii nouă ani a fost duhovnicul Mănăstirii „Mihai Vodă” din Turda.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în prezența a sute de credincioși și a oficialităților locale, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5