Bistriţeni, în concertul aniversar Niculina Merceanu

Duminică, de la ora 17.00, Societatea Română de Radio organizează concertul LA NOI LA ROMÂNI, dedicat cunoascutei realizatoare şi interprete Niculina Merceanu. Niculina Merceanu, o primă doamnă a TVR-ului, realizatorul atâtor emisiuni de folclor şi tradiţie românească: "Muzica pentru toţi... iubitorii muzicii populare", "De la lume adu­nate", "Ora populară", "Cântecul de-acasă", "Cap de afiş" s-a născut la Corabia. În 1968, Niculina Merceanu a participat la preselecţia concursului de televiziune "Steaua fără nume". Din câteva sute de concurenţi a fost aleasă pentru această emisiune. Tot atunci a luat contact cu primii termeni tehnici de televiziune şi a fost fascinată de munca din spatele camerelor. Nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge în pielea unui regizor... Bătând la porţile vieţii, Niculina Merceanu a ales să studieze "arta sunetelor": a absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara. După terminarea studiilor a revenit în oraşul său natal, unde împreună cu soţul ei au format şapte coruri. În Capitală, Niculina Merceanu a fost profesor la Palatul Copiilor, la catedra de folclor. În 1989 a dat concurs în Televiziunea Română. Aici a descoperit o cu totul altă viaţă.

În ceas aniversar Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijor: Adrian Grigoraş, îi urează prin cântec ani mulţi, alături de artiştii: Gheorghe Turda, Floarea Calotă, Nelu Bălăşoiu, Constantin Enceanu, Petrica Pană, Vasilica Tataru, Cristian Nastase, Leontin Ciucur, Ciprian Istrate. Judeţul nostru va fi reprezentat de îndrăgiţii Alexandru Pugna, Saveta Bogdan, Domnica Dologa, Marioara Precup.

Comentarii

12/10/11 03:18
Nicole

Ce pamant bocat in cultura si istorie Bistrita Nasaud. Oameni harnici cu drag de glie, au stiut sa-si cante bucuriile si durerile si nu s-au lasat doborati de greutati! Si-au pretuit si niciodata nu si-au uitat inalintasii care au construit de-a lungul vremii, aceasta cetate de cultura traditionala. Aici oamenii traiesc inca dupa vechi si morale randuieli dar, au mers la pas cu vremea si n-au lasat sa se prafuiasca acea minunata podoaba a vestimentatiei, tinerilor,"PANA CU PAUN".Vestiti prin generozitate, modesti dar demni in acelasi timp, constienti de ce bogatii spirituale se gasesc in acest minunat colt de pamant Romanesc. Alese sentimente de stima si consideratie!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5