Cadastru general la Ilva Mică, finanțat integral din bugetul local. Primarul Aurel Horea: E un proiect major, care nu se vede!

Administraţia publică locală din Ilva Mică derulează un proiect extrem de important pentru comunitate, şi anume cadastrul general. Proiectul de aproximativ 2 milioane lei este finanţat integral din bugetul local al comunei, dar există premise ca banii să fie recuperaţi, la recpeţia finală, de la ANCPI.

„Avem un proiect care „nu se vede”. Este vorba despre cadastrul general al comunei Ilva Mică, un proiect foarte important. În acest moment avem aproximativ 50% din comună cadastrată şi mai avem 34 de sectoare în program, iar 24 sunt în lucru. Au fost foarte multe probleme legate de legislaţie. Am semnat contractul undeva în 2012-2013, iar la o lună s-a schimbat legislaţie în sensul că o declaraţie care se dădea înainte în faţa secretarului trebuia autentificată. Acolo s-a blocat totul pentru că pentru fiecare imobil, o bucăţică de teren, chiar şi de 30 mp, trebuia să meargă la notar că te taxa. Măsurătorile au fost făcute, dar nu am putut depune documentaţiile la OCPI. Ulterior s-a modificat legislaţia”, a explicat primarul Aurel Horea.

Potrivit acestuia, există însă şi un avantaj faţă de alte primării care au finanţare prin  Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. „Am avut posibilitatea să intabulăm şi clădirile. La alte primării nu s-a putut, a trebuit să pună omul bani. Ştim că, dacă mergi să-ţi intabulezi o casă, ajungi la 50-100 milioane lei vechi. Le spun oamenilor să fie foarte atenţi şi să facă toate demersurile acum când facem cadastrarea, după aceea e târziu şi se taxează”, a explicat Aurel Horea.

Pentru perioada următoare, priorități pentru aitorităţile locale sunt introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale, amenajarea unui Complex sportiv prin Compania Națională de Investiții (prin Ordinul MLPDA 3458 din 31 decembrie 2019 a fost aprobat proiectul pe lista sinteză a Subprogramului pentru complexe sportive), dar şi asfaltarea ultimului tronson de drumuri  (studiul de fezabilitate va fi gata în maximum o lună).

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5