Ce vin să bem, în funcție de ce avem în farfurie

Se apropie unul dintre momentele din an în care ne strângem cu rudele și prietenii în jurul mesei, servim bucate alese și povestim – Paștele. Întrucât cine organizează aceste reuniuni este întotdeauna emoționat și își dorește ca totul să iasă memorabil, ne-am gândit să prezentăm câteva trucuri care să vă fie de ajutor în organizarea mesei de Paște.

Ce vin să puneți în pahare, în funcție de ce aveți în farfurie?

Potrivit oenologilor magazinului online de băuturi alcoolice și non-alcoolice băuturi.ro, un vin bun, ales în concordanță cu ceea ce mâncăm, va potența întotdeauna gustul a ceea ce servim și va face ca experiența să fie memorabilă, desfătând simțurile mesenilor.

Totul începe de la cum preparăm mâncarea. De exemplu, dacă preparăm la abur, va trebui să alăturăm un vin ușor, fructat, cu aciditate scăzută. Cu cât metoda de gătit este mai complexă, cu atât vinul trebuie să fie mai greu și bogat în taninuri.

Totodată, trebuie să mai știți că:

  • Mâncărurile acre se asociază cu vinuri albe, fructate, seci sau demiseci.
  • Mâncărurile afumate se asociază cu vinuri albe, fructate, ori cu vinuri roșii, condimentate.
  • Mâncărurile grase se asociază cu vinuri roșii seci, cu arome puternice.
  • Preparatele pe bază de pește se consumă întotdeauna cu vinuri albe, tari, seci sau demiseci.
  • Singura dată când se bea un vin dulce sau demidulce este atunci când se servește desertul, ori preparate sărate.

Să nu uităm și de aceste momente în care putem servi un pahar de vin:

La antreuri se pot servi vinuri albe, seci, ușoare. Pot fi servite și vinuri spumante.

La cafea se servesc vinuri vechi, chiar coniac.

Acum că știți ce să puneți în paharele de pe masă, fiți siguri că veți desfăta simțurile mesenilor voștri așa cum v-ați dorit întodeauna.

Dacă încă aveți dubii, mergeți la sigur: serviți șampanie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]