Cerurile plâng la dispariţia unui apreciat scriitor al plaiurilor Bistriţei şi Năsăudului: Ioan Moise

†Am aflat cu profundă durere de trecerea la cele veşnice a scriitorului, publicistului şi eseistului Ion Moise. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor şef adjunct la revista „Mişcarea Literară”, Preşedinte al Cenaclului „George Coşbuc”, Vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, prozator de excepţie, autorul unor cărţi importante, primite favorabil de critica de specialitate, dintre care amintim romanul apărut recent „Ochiul dragonului”, om de mare nobleţe sufletească, Ion Moise a fost un colaborator asiduu şi devotat al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, implicându-se cu profesionalism în majoritatea manifestărilor culturale organizate de acesta. Prin scrisul său şi atitudinea sa de înaltă ţinută ardelenească, el se înscrie cu cinste în rândul scriitorilor români de certă valoare.
Regretăm din suflet plecarea lui dintre noi şi suntem în aceste momente triste alături de familia greu încercată şi îndurerată.
Dumnezeu să-l odhinească în pace!

Director
Ioan Pintea
Colectivul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud

† Acum când cerurile plâng la dispariţia unui apreciat scriitor al plaiurilor Bistriţei şi Năsăudului, respectat şi iubit de colegii din întreaga ţară, rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească în rândul drepţilor pe colegul nostru ION MOISE, vicepreşedinte SS BN. Pentru noi va rămâne un prieten extraordinar şi un coleg de care ne vom aminti întotdeauna cu drag. Rămas bun drag prieten şi să nu uiţi, de acolo din ceruri, să ne mai trimiţi câte un zâmbet.
Preşedintele Andrei Moldovan, în numele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud

† Membrii Cenaclului „George Coşbuc” anunţă cu regret în suflet trecerea la cele veşnice a preşedintelui ION MOISE. Fără omul de mare cultură viaţa spirituală a Bistriţei va fi mai săracă. Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică. Suntem convinşi că de acolo, de sus, va fi mereu alături de noi. Nu te vom uita niciodată, bunule prieten!

† Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa este în doliu acum când colectivul de aici se desparte de cel care a fost colaborator, încă de la înfiinţare, scriitorul şi jurnalistul ION MOISE. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletul celui care a fost un om respectat şi apreciat de întreaga colectivitate bistriţeană. Nu te vom uita niciodată, vei rămâne mereu în amintirea noastră.
Director, Alexandru Câţcăuan

A murit în preajma lui Sadoveanu. Pentru Bistriţa literară, perechile s-au completat peste ani: Coşbuc – Luca Onul, Rebreanu – Ion Moise. Fiecare con- frate scriitoricesc păstrează de la Ion Moise o amintire, un gând, o întâmplare, alături de cărţile pe care ni le-a lăsat. Acum, Ion Moise a ajuns acolo de unde un scriitor trăieşte cu adevărat.
Elena M. Cîmpan
Preşedintă Societatea Scriitorilor Bistriţeni Conexiuni

Colegul şi prietenul nostru Ion Moise a plecat subit dintre noi. Dacă soarta a fost atât de neîndurătoare, noi nu-l considerăm plecat şi-l vom păstra viu în sufletele noastre prin cărţile sale .

Prof. dr. Dorel Cosma
Centrul Cultural Municipal Bistriţa

Un prieten drag al cărţii a plecat dintre noi. Fie ca Dumnezeu Să-l pomenească pe Ion Moise în cartea veşniciei Sale.
Director Marcel Seserman
Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud

† Este foarte grea despărţirea de omul cel mai drag mie, ION MOISE. Îl voi pomeni mereu în amintirea clipelor frumoase şi a faptelor bune ce le-a putut face pentru mine.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Ioana Hangan

Veşnic tânăr, pus mereu pe glume şi gânduri frumoase, mi-a fost un foarte bun priten şi om de aleasă omenie. Îi datorez chiar şi alegerea pseudonimului. L-am cunoscut acum patruzeci de ani, când se întemeia Cenaclul "George Coşbuc". A fost un scriitor adevărat. Avea un suflet cât Munţii Maramureşului, de unde provenea. Acum la plecare, un gând pios şi-o lacrimă de mireasă maramureşană. Dumnezeu să-i aşeze sufletul în lumea celor drepţi!
Traian Parva Săsărman

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]