Cetatea, asediată de frumuseţe la Serbările Bistriţei Medievale

Timp de trei zile, centrul istoric al Bistriţei a prins viaţă prin organizarea unei noi ediţii a Serbărilor Bistriţei Medievale. Sfântul Nicolae, ocrotitorul Cetăţii Bistriţei, a adus vremea bună astfel încât bistriţenii s-au putut bucura de un târg din care au putut achiziţiona produse tradiţionale, cu specific medieval, o paradă frumoasă, momentele artistice fiind, cu siguranţă, pe placul tuturor.
Cavalerii de la Paladinii de Terra Medies și Străjerii Cetății Bistrița au fost în cetate într-un turnir de lupte full-contact, gen de luptă în care înfruntarea a fost totală, fără menajamente. Câștigătorii concursului de măiestrie “Arcașul Ținutului Nösnerland”, coordonat de castelanul Săsărman, au fost: premiul I, 600 lei, a fost câștigat de Ciprian Mariș, premiul II, 500 de lei, i-a revenit lui Sebastian Rus, iar premiul III, 400 de lei, Cristinei Mariș. Să nu uităm de bătălia cu pungi cu apă şi copiii veniți de acasă cu …muniția de apă, care s-au alăturat oștenilor bistrițeni pentru apărarea cetății în fața barbarilor! Revenirea în Cetatea Bistriței a Cavalerului Emil Hartmann, Domn liber de Transilvania! Concertele muzicale din acest an au fost susținute de formațiile Strella Do Dia (din Portugalia), Ad Hoc, 2 Fire, 2 Paie (București) și New Proscenium.
Târgul Medieval a adus la Bistriţa meşteri artizani din toată ţara cu o ofertă extrem de diversă.

Produse tradiționale și creații manuale marca „Produs în Bistrița-Năsăud” au fost pe pietonal cu cornulețe, cozonaci și pâine, siropuri, conserve de fructe, brânzeturi, păstăv afumat și zacuscă de păstrav, produse apicole, uleiuri presate la rece. Ajunse la ediția a XI-a, Serbările Bistriței Medievale au adus peste 30 de artizani și mici producători care şi-au prezentat creațiile unicat sau de serie mică: produse din lemn, artizanat, împletituri din papură, piese de îmbrăcăminte cu motive tradiționale, ceramică, accesorii, bijuterii. Ne-am reîntâlnit şi cu chef Nina Rus.
Pentru faptul că Serbările Bistriţei medievale cresc de la an la an, dând viaţă oraşului, merită felicitări Florin Săsărman.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5