Produs în Bistrița-Năsăud – prezență numeroasă și noutăți la Serbarile Bistriței Medievale 2017

Produse tradiționale și creații manuale marca „Produs în Bistrița-Năsăud” sunt prezente în acest sfârșit de săptămână pe Pietonal cu ocazia Serbărilor Bistriței Medievale, 23 – 25 iunie 2017.
Piața locală „Produs în Bistrița-Năsăud”- cornulețe, cozonaci și pâine, siropuri, conserve de fructe, brânzeturi, păstăv afumat și zacuscă de păstrav, produse apicole, uleiuri presate la rece, etc. - se mută, în acest sfârșit de săptămână, tot pe Pietonal (zona Piața Morii), fiind parte integrantă a târgului organizat în cadrul festivalului medieval. Nu lipsesc surprizele și noutățile „Produs în Bistrița-Năsăud” pe care sunteți invitați să le descoperiți la fața locului.
Ajunse la ediția a XI-a, Serbările Bistriței Medievale reînvie atmosfera burgului transilvan cu domnițe și cavaleri, cu menestreli și meșteșugari de toate soiurile. Între aceștia din urmă, îi regăsim, la loc de cinste, pe cei peste 30 de artizani și mici producători, membri ai Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud” care își prezintă creațiile unicat sau de serie mică: produse din lemn, artizanat, împletituri din papură, piese de îmbrăcăminte cu motive tradiționale, ceramică, accesorii, bijuterii etc. vor putea fi admirate și achiziționate de pe Pietonal, de vineri până duminică.
Bunătățile alimentare făcute după rețete și procedee tradiționale, prezente în mod constant la piața locală „Produs în Bistrița-Năsăud”, organizată în fiecare sâmbătă în zona Centrală se găsesc, în acest sfârșit de săptămână, tot pe Pietonal (zona Piața Morii) și nu lângă Biserica Evanghelică, unde erau, de obicei.
Vă puteți reîntâlni cu chef Nina Rus sau puteți „gusta” povestea celei mai noi mărci „Produs în Bistrița-Năsăud”, Crama Vie-Vin Lechința, căruia îi urăm bun venit în rândurile Asociației.
Tot cu titlu de noutate, avem bucuria să dezvăluim prima etichetă de produs care poartă sigla „Produs în Bistrița-Năsăud”: Cașcavalul Dalia de Micești.
Această siglă o veți regăsi și pe standurile meșteșugarilor din Bistrița-Năsăud prezenți la Serbările Bistriței Medievale. Alegeți să achiziționați produsele lor și să susțineți, astfel, economia locală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5