Clopoţelul a sunat la Rodna în prezenţa consilierului Borsos Laszlo de la Ministerul Educaţiei

Emoţii mari au trăit cei 801 elevi şi preşcolari, dar şi cele 50 de cadre didactice din comuna Rodna, la festivitatea de deschidere a anului şcolar. Evenimentul inaugural a fost girat de prezenţa prof. Borsos Laszlo, consilier pentru învăţământ minorităţi în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice,   şi de cea a inspectorului şcolar Vasile Negruşeri.

         Festivitatea a debutat cu Te Deum oficiat de preotul Gheorghe Ganea, o rugăciune de început de drum fiind rostită şi de preotul romano-catolic Attila Kiss. Mesaje de susţinere în spiritul parteneriatului au rostit şi autorităţile locale – primarul Alexandru Năşcan şi viceprimarul Tinuţ Grapini, deputatul Daniel Suciu, dr. Maria Sasu, comisarul şef Daniel Căldărea (şeful Poliţiei Sângeorz-Băi).

         „Prima zi de şcoala...emoţii, bucurie şi lacrimi, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. M-am bucurat să fiu în mijlocul comunităţii din Rodna în această zi specială. Tuturor celor care au trăit emoţia şcolii, copii si părinţi deopotrivă, vă doresc mult succes şi bucurii în acest nou an şcolar”, a spus deputatul Suciu.

Un bun venit călduros a fost urat şi „bobocilor” din cele trei clase pregătitoare de către directorul Iacob Sângeorzan şi directorul adjunct Vali Ganea.

Staff-ul Şcolii Gimnaziale „Florian Porcius” din Rodna a acordat o diplomă de onoare şi elevei Ionela Musteaţă, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Taekwondo WTF din Coreea de Sud. Campioana s-a despărţit, astfel, de şcoala rodneană, ea urmând să-şi finalizeze studiile la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

         Zece grupe de preşcolari, 17 clase pentru învăţământul primar şi 12 clase de gimnaziu întregesc imaginea  unei instituţii şcolare care-şi propune şi în acest an să reprezinte un etalon pentru învăţământul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]