BISTRIŢA:

COLECTAREA SELECTIVÃ A DEŞEURILOR MUNICIPALE

Convorbire cu d-na MARIANA OPREA, director general al S.C. “Urbana”

- De astăzi în municipiu începe colectarea selectivă a deşeurilor municipale . Ce înseamnă pentru Dvs. Şi pentru bistriţeni acest fapt?

- De fapt colectarea selectivă a deşeurilor municipale şi asimilabile a început în urmă cu 5 ani cu preluarea acestora în două fracţiuni: umedă şi uscată. A urmat apoi colectarea în trei fracţiuni: hârtie, PET-ri şi folie de plastic, respectiv sticlă prin funcţionarea a 11 puncte de colectare pilot care a dat posibilitate cetăţenilor să se familiarizeze cu acest mod de colectare. De anul trecut toate punctele gospodăreşti au fost dotate cu recipiente inscripţionate corespunzător deşeului colectat selectiv, în culorile galben, albastru, verde şi maro, pregătind astfel acţiunea demarată astăzi avînd ca obiectiv reciclarea şi valorificarea deşeurilor din ambalajeşi îndeplinirea ţintelor de reducere a deşeurilor biodegradabile municipale depozitate.

- Ce cantitate se are în vedere ?

- Deşeurile colectate selectiv trebuie să diminueze cu 15% cantitatea de deşeuri municipale şi asimilabile, colectate şi depozitate.

- Ce mesaj transmiteţi cetăţenilor municipiului?

- Vreau să subliniez că activitatea demarată şi obiectivele urmărite a se îndeplini se încadrează în planul naţional de implementare a directivei privind depozitarea deşeurilor şi rezultă din acţiunea concertată dintre Primăria municipiului Bistriţa şi societatea noastră şi nu în ultimul rînd prin participarea nemijlocită a populaţiei, a cetăţenilor municipiului care sunt chemaţi să depună selectiv deşeurile din ambalaje: hîrtie, carton, sticlă, PET-uri, folie la punctele de colectare indicate şi anunţate prin afişe, prin mass media.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]