În Consiliul Judeţean, nici vorbă de criză. Cheltuielile de personal sunt în creştere

În condiţiile în care în sistemul privat se fac reduceri de personal succesive, mii de oameni fiind trimişi în şomaj, din cauză că angajatorii nu mai pot suporta fiscalitatea excesiva şi blocajul financiar, în sistemul bugetar a existat până în prezent o stare de linişte generală, generată de siguranţa locurilor de muncă.

La începutul lunii, premierul anunţa că, aparatul de stat va fi redus, cu cel puţin 300.000 de funcţionari de care statul se poate dispensa, aceştia fiind în vizor pentru disponibilizări.

Deocamdată, în judeţul nostru, aceste declaraţii nu stârnesc alte reacţii în sistemul bugetar decât cele de genul ,,de la noi nu se poate disponibiliza". Aceeaşi reacţie o întâlnim şi în Consiliul Judeţean, unde cheltuielile de personal au crescut în primele şapte luni ale acestui an.

Conform datelor furnizate AGERPRES de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, „cheltuielile de personal din perioada ianuarie-iulie 2009, care includ salariile şi deplasările efectuate de angajaţi, au depăşit 4,66 milioane de lei, cu peste 2 milioane de lei mai mult decât în anul precedent”.

Paradoxal e că aceste cheltuieli nu au scăzut, nici măcar nu s-au stabilizat, ci au crescut. De asemenea, au crescut şi cheltuielile materiale înregistrate la nivelul Consiliul Judeţean. În primele şapte luni ale anului, s-a înregistrat o creştere cu aproape 4.000 lei, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acest moment, la Consiliul Judeţean sunt angajaţi 65 de funcţionari publici, cu trei mai mulţi decât anul trecut, iar numărul personalului contractual este de 30, cu unul mai puţin faţă de 2008.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5